• Τράπεζες

    Εθνική Ασφαλιστική: «Σιγή ιχθύος» από την Εθνική Τράπεζα, πλησιάζει η ώρα της λύσης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Εθνική Τράπεζα 2.0: Το σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας για το Ταμείο Ανάκαμψης - Στα 6 δισ. ευρώ η ελάχιστη χρηματοδότηση

    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας


    Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την Εθνική Ασφαλιστική. Θα καταλήξει στο CVC; Θα προχωρήσουν στην λύση του ΙΡΟ ; Τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας όταν τους απευθύνεται το ερώτημα τηρούν «σιγή ιχθύος».

    Το μόνο σίγουρο, -αν είναι κάτι σίγουρο στις εξελίξεις με την  Εθνική Ασφαλιστική, καθώς η υπόθεση «σέρνεται» πέντε χρόνια τώρα-, είναι ότι μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ληφθεί η απόφαση.

    Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος στο mononews.gr. Και ακόμα σημειώνουν πως «είμαστε κοντά σε λύση», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν αν η λύση που προκρίνεται είναι η πώληση του 80% του ασφαλιστικού βραχίονα της ΕΤΕ στο fund CVC ή η είσοδος στο ΧΑ. Και ότι θα πρέπει ο βασικός μέτοχος της Εθνικής, που είναι το ΤΧΣ, θα πρέπει να δώσει το «πράσινο φως».

    Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει εκ νέου για την υπόθεση το ΔΣ της τράπεζας, προκειμένου να καταλήξουν  σε ομόφωνη απόφαση για το μέλλον της Ασφαλιστικής.

    Στο προηγούμενο ΔΣ (της 28ης Ιανουαρίου) τα 13 μέλη του ΔΣ διαφώνησαν στο αν θα πρέπει να πωληθεί το 80% της ασφαλιστικής στο CVC ή αν είναι προτιμότερη η λύση της διάθεσης μετοχών (από 51% ως 80%) μέσω IPO στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Όμως άπαντες συμφώνησαν πως: η απόφαση τους  θα  πρέπει να είναι αξιοπρεπής απέναντι στους μετόχους, την κοινωνία, την πολιτεία.

    Όπως είναι γνωστό η  Εθνική Ασφαλιστική πωλείται από το 2015. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο γίνονται συζητήσεις με το CVC, όμως το τίμημα που προσφέρει για την εξαγορά ήταν εξ αρχής πηγή διαφωνίας. Βέβαια, πηγές της τράπεζας παραδέχονται πως ένα από τα αγκάθια είναι και τα παλαιά συμβόλαια ζωής, εγγυημένου επιτοκίου της εταιρείας. Συμβόλαια με «κλειδωμένες» αποδόσεις καθ όλη τη διάρκεια τους, τα οποία κρίνονται ως «ασύμφορα».

    Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της ασφαλιστικής έχουν ταχθεί υπέρ της εισόδου στο Χρηματιστήριο.

    Διαβάστε επίσης

    Εθνική Ασφαλιστική: Παράταση στο «σίριαλ» για το μέλλον της εταιρείας – Τι έγινε στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας

    Εθνική Τράπεζα: Ο Παύλος Μυλωνάς «ανοίγει τα χαρτιά του» στο ΔΣ για την Εθνική Ασφαλιστική

    Εθνική Τράπεζα: Λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση της μεγάλης συμφωνίας



    ΣΧΟΛΙΑ