• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Ο Παύλος Μυλωνάς «ανοίγει τα χαρτιά του» στο ΔΣ για την Εθνική Ασφαλιστική

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Ο CEO της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς σήμερα στις 3μμ θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα ενημερώσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας για τις μέχρι τώρα κινήσεις στην υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Τις επόμενες μέρες το ΔΣ της τράπεζας θα πρέπει να καταλήξει στο τι θα πράξει, αν δηλαδή το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής θα περάσει στο fund CVC, ή θα δρομολογηθεί το plan b, η διάθεση μετοχών (από 51% ως 80%) μέσω IPO στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Στο ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σήμερα το μεσημέρι, θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της ΕΤΕ κ. Κώστας Μιχαηλίδης (μη εκτελεστικός) , η κα Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής (εκτελεστικό μέλος), ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ κ. Περικλής Δρούγκας, τα μη εκτελεστικά μέλη κα Αικατερίνη Μπερίτση, κ. Γκίκας Χαρδούβελης, Αβραάμ Γούναρης και τα ξένα μέλη του ΔΣ (Claude Piret, Anne Marion Bouchacourt, Wietze Reehoorn, Elena Ana Cernat, Matthieu Kiss).

    Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο mononews.gr, δεν αναμένεται σήμερα να ληφθούν αποφάσεις. Ωστόσο η αναλυτική ενημέρωση από τον κ. Παύλο Μυλωνά δείχνει ότι οι αποφάσεις δεν θα αργήσουν.

    Τις τελευταίες μέρες το CVC επανήλθε στις συζητήσεις με βελτιωμένη προσφορά κατά 50 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας. Προσφέρει δηλαδή περίπου 500 εκατ. ευρώ για τον ασφαλιστικό βραχίονα της Εθνικής, μία εταιρεία με σημαντικές προοπτικές.

    Από την αρχή των συζητήσεων το τίμημα ήταν η κύρια διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Να σημειωθεί ότι η Εθνική Ασφαλιστική στο εννεάμηνο του 2020 εμφάνισε κέρδη 53,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

    Και ενώ οι συζητήσεις με το CVC συνεχίζονται, ο κ. Μυλωνάς «τρέχει» παράλληλα και την προετοιμασία του plan B, ώστε σε περίπτωση που ναυαγήσει το deal με το CVC, να είναι όλα έτοιμα για τη διάθεση του 51% και άνω της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του Χρηματιστηρίου.

    Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής προκρίνουν τη λύση της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο, υπογραμμίζοντας πως σ΄ αυτήν την περίπτωση η αγορά θα αποτιμήσει την αξία της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Τράπεζα: Εβδομάδα πρόκριμα για Εθνική Ασφαλιστική και project Frontier

    Εθνική Τράπεζα: Λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση της μεγάλης συμφωνίας

    Η ΕΤΕ υπογράφει τις παγκόσμιες Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής



    ΣΧΟΛΙΑ