• Τράπεζες

    Εθνική Ασφαλιστική: «Λευκός καπνός» στο deal με CVC-Σήμερα οι ανακοινώσεις Μυλωνά

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    «Λευκός καπνός» θα βγει εκτός απροόπτου σήμερα το απόγευμα για την πώληση της Εθνικής Aσφαλιστικής στο CVC.

    Ο CEO της Εθνικής Τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς, αναμένεται να ανακοινώσει μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΤΕ και την επίτευξη του deal με τη σύμφωνη γνώμη του βασικού μετόχου της τράπεζας, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Χρειάστηκαν δύο πολύωρες τηλεσυνεδριάσεις του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου, στις 23 και 24 Μαρτίου για να καμφθούν οι αντιρρήσεις που διατύπωσαν κάποια εκ των επτά μελών του Συμβουλίου, για να καταλήξουν να πουν το πολυπόθητο «ναι» στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Και ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα κ. Περικλής Δρούγκας μετέφερε στον κ. Μυλωνά την θετική απάντηση του βασικού μετόχου για την πώληση της ασφαλιστικής .

    Σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας για τα αποτελέσματα και θα αποφασίσει την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, μεσα στον Απρίλιο, για την επικύρωση της πώλησης.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά –και δεν έχουν διαψευσθεί- η Εθνική Τράπεζα έχει συμφωνήσει με το CVC την πώληση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής με τίμημα που κινείται λίγο χαμηλότερα από τα 500 εκατ ευρώ, κοντά στην αποτίμηση της ασφαλιστικής στα βιβλία της τράπεζας.

    Μία πώληση που έχει περάσει από σαράντα κύματα καθώς ο διαγωνισμός για το 75% της Ασφαλιστικής ξεκίνησε το 2015 και φτάσαμε στο 2021 με έναν και μόνο ενδιαφερόμενο, το αμερικανικό fund CVC και το πωλητήριο να αφορά το 90% του ασφαλιστικού βραχίονα της Εθνικής.

    Την θετική απόφαση για να προχωρήσει το deal με το CVC το Γενικό Συμβούλιο την πήρε σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά της συμφωνίας, όπως τα παρουσιάζουν στις εκθέσεις τους οι δύο ανεξάρτητοι σύμβουλοι του, οι Deloitte και Barclays.

    Βέβαια συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έχουν ζητήσει με ερωτήσεις τους να κατατεθούν στη Βουλή οι εκθέσεις των συμβούλων του ΤΧΣ. Αλλά και ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, με συνεχείς ανακοινώσεις εγκαλεί την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για ξεπούλημα της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας, ενώ κάνει λόγο και για νόθευση του ανταγωνισμού καθώς το CVC ελέγχει μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

    Εθνική Τράπεζα: Εν αναμονή της έγκρισης του ΤΧΣ για το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής

    Εθνική Τράπεζα: Δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για την Εθνική Ασφαλιστική



    ΣΧΟΛΙΑ