• Τράπεζες

    Έλληνες τραπεζίτες: Επενδύστε στην Ελλάδα και θα κερδίσετε – Πόλος έλξης για τα επενδυτικά funds οι ελληνικές επιχειρήσεις

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Οι CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Φ. Καραβίας (Eurobank), Β. Ψάλτης (Alpha Bank), Π. Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα), Χρ. Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)

    Οι CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Φ. Καραβίας (Eurobank), Β. Ψάλτης (Alpha Bank), Π. Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα), Χρ. Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)


    Αλλεπάλληλες συναντήσεις  είχαν χθες στο Λονδίνο οι CEOs των συστημικών τραπεζών, με περισσότερα από 240 στελέχη επενδυτικών funds.

    Funds, που ενώ παραδοσιακά  απέστρεφαν το βλέμμα από την Ελλάδα, τώρα βρίσκουν τη χώρα ως εξαιρετικά ελκυστική για επενδύσεις καθώς είναι από τις  λίγες που δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της ύφεσης,  και θέλουν να είναι παρών στην επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, που παρουσιάζει δυναμική ισχυρής ανάπτυξης.

    Χθες λοιπόν στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των work shops υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία παραδοσιακά δεν είχαν παρουσία στην Ελλάδα.

    Τώρα βάζουν στο μικροσκόπιο τους τη χώρα και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Μάλιστα όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο mononews.gr, ο λόγος που κάνει τη χώρα ελκυστική, είναι και η ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων. Θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις που πέρασαν από δύο μεγάλες κρίσεις, την 10ετή και την κρίση της πανδημίας, έχουν εξαιρετικές προοπτικές, είναι υγιείς και ανθεκτικές.

    Αυτή η ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η χώρα προχωρά με ταχείς ρυθμούς τον μετασχηματισμό της,  αλλάζει το παραγωγικό της μοντέλο, και υλοποιεί σειρά έργων και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έβαλε την Ελλάδα στο μικροσκόπιο αυτών των funds, που έχουν μαχρόνιο επενδυτικό  ορίζοντα.

    Αυτό ακριβώς ήταν και το μήνυμα που τους έδωσαν οι Έλληνες τραπεζίτες: Επενδύστε στην Ελλάδα και θα κερδίσετε.

    Οι κ.κ. Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική), Φωκίων Καραβίας (Eurobank) και Βασίλης Ψάλτης (Alpha) τους ενημέρωσαν για τις προοπτικές της οικονομίας και φυσικά των τραπεζών που διοικούν.

    Οι ελληνικές τράπεζες για το 2023 περιμένουν αύξηση των εσόδων από τόκους πάνω από 10%, λόγω της ανόδου των επιτοκίων και της διεύρυνσης του spread μεταξύ επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων, αλλά και της δυναμικής των επιχειρηματικών χορηγήσεων.

    Και ακόμα οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, θα ενημερώσουν επενδυτές και αναλυτές και για τη θεαματική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους, που αποτελούν βασική παράμετρο  για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

    Όπως είναι γνωστό χθες ξεκίνησε το διήμερο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο,  που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, και το οποίο πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο της Morgan Stanley στο Λονδίνο.

    Στόχος του συνεδρίου είναι η  στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάδειξης των επενδυτικών ευκαιριών της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και της ενίσχυσης της θεσμικής εμπιστοσύνης στη χώρα μας, να  ενεργοποιήσει περισσότερους ξένους επενδυτές να στραφούν προς τις μετοχές μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και να ενημερώσει τους ξένους για τις ελληνικές οικονομικές εξελίξεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Credit Suisse: Συνεχίζονται οι αναλήψεις ρεκόρ-Ανεβαίνουν τα CDS

    Eurobank: Προχωρά στην έκδοση νέου TIER2 ομολόγου για 300 εκατ. ευρώ

    Μικρότερο ή καθόλου μέρισμα για τη χρήση του 2022; Τι θα κάνουν Eurobank και Εθνική



    ΣΧΟΛΙΑ