• Τράπεζες

    Credit Suisse: Συνεχίζονται οι αναλήψεις ρεκόρ-Ανεβαίνουν τα CDS

    • NewsRoom

    Andre Helfenstein, επικεφαλής της ελβετικής μονάδας της Credit Suisse


    Συνεχίζονται τα προβλήματα για τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας Credit Suisse, με τους πελάτες της να συνεχίζουν σταθερά τις αναλήψεις-ρεκόρ. H μετοχή της μέσα σε πέντε ημέρες έχει κάνει βουτιά 22%, ενώ η τράπεζα έχει χάσει από αναλήψεις άνω των 84 δις ελβετικών φράγκων.

    Ο επικεφαλής της ελβετικής μονάδας της Credit Suisse, Andre Helfenstein, δήλωσε: «Ορισμένοι πελάτες έχουν αποσύρει μέρος των χρημάτων τους, αλλά πολύ λίγοι έχουν κλείσει τους λογαριασμούς τους».

    Σχετικά με τις απώλειες της τράπεζας ανέφερε: ««Στο τμήμα μας στην Swiss Bank, τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών μας έχουν σταθεροποιηθεί και έχουμε χάσει συνολικά το 1% της βάσης των περιουσιακών μας στοιχείων», δήλωσε ο Andre Helfenstein σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην ελβετική εφημερίδα SonntagsZeitung.

    Στα επίπεδα Οκτωβρίου τα CDS

    Σε αυτό το κλίμα, τη Δευτέρα, η τράπεζα είδε τα ομόλογά της να πέφτουν και τα CDS της να αυξάνονται στα επίπεδα του περασμένου Οκτωβρίου, σύμφωνα με την S&P Global Market Intelligence.

    H μετοχή της τράπεζας συνεχίζει να κινείται σε ιστορικά χαμηλά, με τις μαζικές εκροές να έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα. Η μετοχή την περασμένη Παρασκευή έπεσε τουλάχιστον 5%, ενώ και τη Δευτέρα συνέχισε τη βουτιά με απώλειες άνω του 7%.

    Μέχρι την προηγούμενη Τετάρτη, οι πελάτες της Credit Suisse είχαν κάνει αναλήψεις ύψους 84 δις ελβετικών φράγκων.

    Η UBS και η Morgan Stanley, σύμφωνα με το Bloomberg είναι οι τράπεζες στις οποίες καταφεύγουν οι πελάτες της ελβετικής τράπεζας για να μεταφέρουν τα χρήματά τους.

    Οι αναλυτές πλέον βλέπουν πλέον τη τιμή-στόχο  της μετοχής στα 3,5 ελβετικά φράγκα, υποβαθμίζοντας τις αρχικές τους εκτιμήσεις για 4 ελβετικά φράγκα.

    Τη Δευτέρα, η τιμή της μετοχής κάποια στιγμή έπεσε στα 3,06 ελβετικά φράγκα.

    Η Credit Suisse έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα καταγράψει ζημίες έως και 1,5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά το τέταρτο τρίμηνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Deutsche Bank: Η ύφεση θα φέρει πτώση στις μετοχές έως 33% – Πότε τα κέρδη θα επιστρέψουν το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ