• Τράπεζες

    Deutsche Bank: Το νέο “θύμα” των ευρωπαϊκών τραπεζών – Τι λένε οι αναλυτές

    • NewsRoom
    Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    Στο μάτι του κυκλώνα έχει βρέθηκε στην τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας η Deutsche Bank την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας κατέγραψε απώλειες άνω του 14%, ενώ προς το κλείσιμο περιορίζονται στο 10%. Tην ίδια ώρα τα CDS της εκτινάχθηκαν στις 220 μονάδες βάσης.

    «Η Deutsche Bank βρίσκεται στο επίκεντρο εδώ και λίγο καιρό, με παρόμοιο τρόπο όπως ήταν η Credit Suisse», δήλωσε ο Stuart Cole, επικεφαλής οικονομολόγος της Equiti Capital.

    «Έχει περάσει από διάφορες αναδιαρθρώσεις και αλλαγές ηγεσίας προσπαθώντας να επανέλθει σε σταθερές βάσεις, αλλά μέχρι στιγμής καμία από αυτές τις προσπάθειες δεν φαίνεται να έχει πραγματικά αποδώσει».

    «Είμαστε ακόμη στα άκρα περιμένοντας να πέσει άλλο ένα κομμάτι στο ντόμινο και η Deutsche Bank είναι ξεκάθαρα το επόμενο στο μυαλό όλων (δίκαια ή άδικα), δήλωσε ο Chris Beauchamp, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην IG.

    «Η επιφυλακτικότητα παραμένει και σε αυτό το περιβάλλον κανείς δεν θέλει να μπει στο ρίσκο του Σαββατοκύριακου», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της Nordea, Jan von Gerich.

    «Είναι μια ξεκάθαρη περίπτωση των αγορών, όπου πρώτα πουλάς και μετά κάνεις ερωτήσεις» δηλώνει ο Paul de la Baume, αναλυτής της FlowBank. «Οι traders δεν έχουν διάθεση για ρίσκο, προκειμένου να κρατήσουν τις θέσεις τους, δεδομένου του υπάρχοντος τραπεζικού ρίσκου και του τι συνέβη με την Credit Suisse».

    «Εξακολουθεί να υπάρχει μια τεράστια ανησυχία ότι η τραπεζική κρίση θα μπορούσε να οδηγήσει σ’ ένα βαρύτερο γεγονός για τις αγορές» πρόσθεσε, μιλώντας στο Bloomberg.

    «Οι επενδυτές ανησυχούν για την έκθεση της Deutsche Bank στο real estate των ΗΠΑ αλλά και στην αγορά των παραγώγων» σημειώνει, από την πλευρά του, ο αναλυτής της Autonomous Research, Stuart Graham, ο οποίος θεωρεί ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο τρομακτική όσο φαίνεται.

    «Δεν έχουμε ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της Deutsche Bank. Ας είμαστε ξεκάθαροι. Η Deutsche δεν είναι η επόμενη Credit Suisse» επισημαίνει στο Bloomberg, παραπέμποντας και στα CDS της ελβετικής τράπεζας, τα οποία είχαν ξεπεράσει τις 1.000 μονάδες βάσης στην κορύφωση της κρίσης.

    Από την πλευρά του, ο Bill Winters της Standard Chartered, αν και εκτιμά ότι τα χειρότερα της τραπεζικής κρίσης έχουν περάσει, θεωρεί ότι υπάρχουν ορισμένα ζητήματα, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν.

    «Οι περισσότεροι επενδυτές παραμένουν προσεκτικοί έναντι των περιουσιακών στοιχείων υψηλού ρίσκου και προτιμούν την ασφάλεια, περιμένοντας τις εξελίξεις», σχολίασε ο  Pierre Veyret, αναλυτής της ActivTraders.

    «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι προοπτικές της οικονομίας και το πώς η οικονομία και οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν την ύφεση» επισημαίνει ο James Athey της Abrdn.

    Σημειώνεται ότι εκτός από την Deutsche Bank, μεγάλες πιέσεις δέχονται και οι άλλες ευρωπαϊκές τραπεζικές μετο

    Διαβάστε ακόμη:

    Deutsche Bank: Βουτιά 14% για τη μετοχή – Στο -7% και η μετοχή της UBS

    Χρηματιστήριο: Βουτιά μέχρι 7% στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών – Νέος τυφώνας Deutsche Bank στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ