• Business

    Deutsche Bank: Βουτιά έως 14% για τη μετοχή – Στο -7% και η μετοχή της UBS

    • NewsRoom
    Deutsche Bank

    Deutsche Bank


    Απώλειες που ξεπέρασαν ενδοσυνεδριακά το 14% καταγράφει η μετοχή της μετοχή της Deutsche Bank, μετά την εκτίναξη του κόστους ασφάλισης έναντι της πιθανότητας χρεοκοπίας της το βράδυ της Πέμπτης, καθώς οι ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών επιμένουν.

    Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας υποχώρησε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και έχει χάσει πάνω από το 1/5 της αξίας της από τις αρχές του μήνα.

    Τα CDS – μια μορφή ασφάλισης των ομολογιούχων μιας εταιρείας έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας- εκτοξεύτηκαν στις 173 μονάδες βάσης το βράδυ της Πέμπτης από 142 μονάδες βάσης την προηγούμενη ημέρα.

    Η έκτακτη διάσωση της Credit Suisse από την UBS, στον απόηχο της κατάρρευσης της αμερικανικής Silicon Valley Bank, προκάλεσε ανησυχία για ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης μεταξύ των επενδυτών, η οποία επιδεινώθηκε από την περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Fed την Τετάρτη.

    Μεγάλες ρευστοποιήσεις πλήττουν και τα ομόλογα AT1 της Deutsche Bank – μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που έγινε πρωτοσέλιδο αυτή την εβδομάδα μετά την αμφιλεγόμενη διαγραφή των AT1 της Credit Suisse στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσης.

    Σημειώνεται ότι η Deutsche Bank έχει ανακοινώσει 10 συνεχόμενα τρίμηνα κερδών, μετά την ολοκλήρωση μιας αναδιάρθρωσης πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που ξεκίνησε το 2019, με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας.

    Η τράπεζα εμφάνισε καθαρά ετήσια έσοδα 5 δισεκατομμυρίων ευρώ (5,4 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2022, αυξημένα κατά 159% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Η Deutsche παρασύρει σε πτώση και τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές.

    Η Commerzbank υποχωρεί κατά 9%, ενώ οι Credit Suisse, Societe Generale και UBS καταγράφουν απώλειες άνω του 7%. Barclays και BNP Paribas σημειώνουν πτώση άνω του 6%.

    Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Στο κόκκινο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με φόντο τις αυξήσεις στα επιτόκια και τις πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.

    Η Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 2,2%, ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 1,90%, ενώ απώλειες 2,15% καταγράφει ο CAC 40 στο Παρίσι.

    Πτώση 1,9% σημειώνει η Μαδρίτη και 2,1% το Μιλάνο. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει βουτιά 6,2%.



    ΣΧΟΛΙΑ