• ΑΓΟΡΕΣ

    Euroxx Χρηματιστηριακή: Οι τιμές στόχοι και τα περιθώρια ανόδου των τραπεζικών μετοχών

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)


    Η περίοδος υποβολής εκθέσεων για το τρίτο φετινό τρίμηνο ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και η Euroxx Χρηματιστηριακή αναμένει ένα πολύ ισχυρό τρίμηνο με περαιτέρω επιτάχυνση των καθαρών εσόδων από τόκους, συγκράτηση του κόστους, περιορισμένη ροή νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων και χαμηλό κόστος κινδύνου.

    «Διατηρούμε την ανοδική μας άποψη για τις ελληνικές τράπεζες ενόψει των αποτελεσμάτων, λόγω του ανοδικού κινδύνου στις προβλέψεις μας για το 2023 και των χαμηλών πολλαπλασιαστών αποτίμησης παρά το φετινό re-rating των μετοχών των τραπεζών.

    Κατά μέσο όρο, οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με δείκτη αποτίμησης P/E 5,1 φορές για το 2023, ένα discount της τάξης του 15% σε σχέση με τις αντίστοιχες τράπεζες της ΕΕ (SX7E με δείκτη P/E περίπου 6 φορές για το 2023).

    Η σύσταση για όλες τις τράπεζες είναι υπεραπόδοση (overweight) και οι τιμές στόχοι που θέτουμε είναι 2,3 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank, 8,5 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, 2,1 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank και 4,6 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς», επισημαίνει η χρηματιστηριακή. Το μέσο περιθώριο ανόδου από τις τιμές στόχους της Euroxx προσεγγίζει το 50%.

    Την επόμενη εβδομάδα, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, η Alpha Bank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου πριν ανοίξει η αγορά, ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς θα υποβάλλει επίσης έκθεση στις 3 Νοεμβρίου πριν ανοίξει η αγορά.

    Η Eurobank θα υποβάλλει έκθεση στις 7 Νοεμβρίου μετά το κλείσιμο της αγοράς και η ΕΤΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία αναφοράς (πιθανή ημερομηνία τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου).

    Ισχυρό τρίτο τρίμηνο, περαιτέρω άνοδος του καθαρού εσόδου από τόκους (NII)

    Η αύξηση των επιτοκίων κατά επιπλέον 50 μ.β. και η αργή μετάβαση στις προθεσμιακές καταθέσεις (καταθέσεις όψεως τον Αύγουστο στο 74,3% από 74,9% τον Ιούνιο) θα πρέπει να οδηγήσουν σε πρόσθετη αύξηση του NII (+3% τριμηνιαίως συνολικά).

    Λαμβάνοντας υπόψη τη συγκράτηση του κόστους (εκτός από τα 50 εκατ. ευρώ δωρεά στο σύστημα για τις πλημμύρες) και την περιορισμένη ροή νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων (που οδηγεί σε ενα κόστος κινδύνου σύμφωνα με τις οδηγίες της διοίκησης) η Euroxx αναμένει άλλο ένα ισχυρό τελικό αποτέλεσμα και ρεκόρ στο δείκτη αποδοτικότητας ROTE σε όλες τις τράπεζες.

    Η αδύναμη αύξηση των δανείων παραμένει η κύρια αρνητική είδηση (αύξηση 1% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο για το σύστημα).

    Διαβάστε επίσης:

    Goldman Sachs: Συνεχίζει με συστάσεις αγοράς σε ΕΤΕ, Πειραιώς και Alpha Bank – Η προεπισκόπηση για το τρίτο τρίμηνο των τραπεζών

    Deutsche Bank: Γιατί η Alpha Bank θα ωφεληθεί περισσότερο από τις συμφωνίες σε Ελλάδα και Ρουμανία

    Deutsche Bank: Γιατί η Alpha Bank θα ωφεληθεί περισσότερο από τις συμφωνίες σε Ελλάδα και Ρουμανία



    ΣΧΟΛΙΑ