• Τράπεζες

    Credit Suisse: Εκδίδει δύο νέα ομόλογα ύψους 5 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom
    Credit Suisse

    Credit Suisse


    Στην έκδοση δύο νέων ομολόγων προχώρησε την Τετάρτη η Credit Suisse, αντλώντας το συνολικό ποσό των 5 δισ. δολαρίων, με το κουπόνι όμως να είναι το υψηλότερο που έχει πληρώσει μέχρι τώρα η ελβετική τράπεζα, ως απόρροια των πρόσφατων σκανδάλων που έπληξαν τη φήμη της αλλά και του αυξημένου πλέον κόστους δανεισμού.

    Ειδικότερα, η Credit Suisse προχώρησε στην έκδοση ενός ομολόγου αξίας 3 δισ. ευρώ και ενός ακόμη ύψους 2 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

    Οι δύο εκδόσεις

    Σε ό,τι αφορά το πρώτο ομόλογο, των 3 δισ. ευρώ, λήξεως τον Μάρτιο του 2029, οι προσφορές ξεπέρασαν τα 7,5 δισ. ευρώ με το spread να διαμορφώνεται στις 495 μονάδες βάσης πάνω από το mid-swap.

    Η τράπεζα έχει ξεκινήσει επίσης την έκδοση ενός 11ετούς ομολόγου αξίας 2 δισ. δολαρίων, για το οποίο το spread θα διαμορφωθεί στις 485 μονάδες βάσεις έναντι των αμερικανικών ομολόγων. Η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα. Η Credit έτρεξε και τις δύο εκδόσεις. Το ομόλογο σε ευρώ αναμενόταν να αξιολογηθεί με Baa2/BBB-/BBB από τους οίκους αξιολόγησης Moody’s, S&P και Fitch.

    Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η S&P Global Ratings υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Ομίλου Credit Suisse ένα σκαλοπάτι υψηλότερα από την κατηγορία “σκουπίδια”, επικαλούμενη “ουσιώδεις κινδύνους” στις προσπάθειες της τράπεζας να επανέλθει σε υγιή τροχιά μετά από μια σειρά σκανδάλων και την καταγραφή ζημιών.

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Προχωρά απρόσκοπτα η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης

    Optima Bank: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100 εκατ. ευρώ και είσοδος στο Χ.Α το 2023

    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την εξόφληση των δάνειων, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες αν χρειαστεί – Μέρισμα το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ