• Τράπεζες

    Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Μέρισμα το 2024 – Το 35% της κερδοφορίας μας στους μετόχους

    Χρήστος Μεγάλου

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου


    «Στην τράπεζα Πειραιώς βρισκόμαστε στο σημείο όπου μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία, δημιουργώντας αξία για την τράπεζα, τους μετόχους και την κοινωνία».

    Αυτό τόνισε ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, σε ενημέρωση δημοσιογράφων μετά την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου της τράπεζας σε επενδυτές σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη.

    Επίσης ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα δώσει μέρισμα το 2024, διανέμοντας το 35%της κερδοφορίας στους μετόχους.

    Ο κ. Μεγάλου επεσήμανε ότι η Πειραιώς είναι η μεγαλύτερη τράπεζα με 6 εκατ. πελάτες, και  «στόχος μας είναι τα κόκκινα δάνεια να μειωθούν στο 9% φέτος, στο 5% το 2023 και στο 3% το 2024. Στα 900 εκατ. ευρώ νέες τιτλοποιήσεις φέτος».

    Η Τράπεζα Πειραιώς επενδύει 90 εκατ. ευρώ το χρόνο σε τεχνολογία.

    «Δημιουργούμε τη digital bank ένα διαφορετικό κανάλι εξυπηρέτησης των πελατών μας για να μεγαλώσει η τράπεζα όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Μεγάλου ανακοινώνοντας  στοχευμένες χρηματοδοτήσεις σε μεταποίηση, τουρισμό  και ενέργεια.

    Όσον αφορά στο λειτουργικό κόστος, ο CEO της Πειραιώς στόχος της τράπεζας είναι η μείωση προσωπικού κατά 3.000 άτομα μέχρι το 2025 στις 6.000 από 9.000 στο τέλος του 2021.

    Διαβάστε επίσης

    Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Το παρασκήνιο για τη νέα μονάδα asset management και την ψηφιακή τράπεζα

    AXIA για Τράπεζα Πειραιώς: Γιατί «ο ήλιος θα συνεχίσει να λάμπει»



    ΣΧΟΛΙΑ