• Τράπεζες

    Χάρης Καρώνης (Viva Wallet): Θα βγει λευκός καπνός στο deal των 2 δισ.;

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χάρης Καρώνης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος VIVA WALLET

    Χάρης Καρώνης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος VIVA WALLET


    Τείχος σιωπής εξακολουθεί να υψώνεται  σε ότι αφορά την πορεία του mega deal  των 2 δισ. ευρώ της JP Morgan  με την ψηφιακή τράπεζα Viva Wallet  του Χάρη Καρώνη.

    Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα η περίοδος των διαπραγματεύσεων έληξε χθες 30 Νοεμβρίου, ωστόσο ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε ολιγοήμερη παράταση στις συνομιλίες των δύο πλευρών

    Αν και ανεξάρτητοι παρατηρητές διαβλέπουν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η συμφωνία θα επιτευχθεί, εντούτοις το αναπάντητο ερώτημα είναι το πώς και πότε αυτό θα αποτυπωθεί σε ένα τελικό κείμενο που θα βάλει τη σφραγίδα της επόμενης μέρας.

    Το μέγεθος της αμερικανικής τράπεζας  και το δεδηλωμένο ενδιαφέρον της να αποκτήσει την Viva κάνει πολλούς να πιστεύουν  ότι μπορεί σε σχέση με τα αρχικώς συμφωνηθέντα να υπάρξουν τροποποιήσεις, χωρίς όμως να  είναι σε  θέση να διακυβεύσει αυτήν καθεαυτή την εξαγορά.

    Λόγω της σπουδαιότητας  του deal  που συνοδεύεται από ισχυρές ρήτρες εμπιστευτικότητας όλα τα εμπλεκόμενα  μέρη αποφεύγουν να πουν το παραμικρό.

    Και ο κ. Χάρης Καρώνης επαναλαμβάνει σταθερά: Ανακοινώσεις γίνονται από τις εταιρείες όταν ολοκληρωθούν οι συμφωνίες.

    Ολη η εμπλοκή φαίνεται να αφορά το τελικό τίμημα της συναλλαγής που σε πρώτη φάση αφορά  το 48,5% που κατέχει το Family Office της οικογένειας Μαριάννας Λάτση (ποσοστό 13,5%), η Deca (ποσοστό  10,5%), και το venture capital Hedosophia, με έδρα στο Λονδίνο (με  ποσοστό πάνω από  24,5%).

    Διχογνωμία φαίνεται να υπάρχει και στο πολυσυζητημένο σκέλος που αφορά το παχυλό πακέτο των stock options  με αποδέκτες στελέχη και εργαζόμενους της Viva.

    Tο deal είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τη Viva, ενώ  έχει λάβει και  όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από την ΤτΕ και τον SSM, παρότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι πολύ πιο αυστηρή από αυτή των ΗΠΑ και είναι  από τις πρώτες συμφωνίες που αμερικάνικη τράπεζα μπαίνει στην Ευρώπη.

    Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία   που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιανουάριο αποτιμούσε την Viva στα  2,05 δισ. δολάρια. Η Viva είναι ο πρώτος ελληνικός μονόκερος και η συμφωνία εξαγοράς από τον αμερικανικό κολοσσό τον περασμένο Ιανουάριο έτυχε εξαιρετικά μεγάλης δημοσιότητας, με δηλώσεις από αξιωματούχους της κυβέρνησης, καθώς ήταν από τα μεγαλύτερα success story των τελευταίων ετών.

    Διαβάστε επίσης

    Στο 26% ανέβασε η Eurobank το ποσοστό της στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου

    Παγκρήτια: Διερευνά τη δυνατότητα απορρόφησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας

    Viva Wallet: To παζάρι της JP Morgan, το χαμηλότερο τίμημα και ο σκληρός Καρώνης



    ΣΧΟΛΙΑ