• Τράπεζες

    Monte dei Paschi: «Πρώτα bail-in, μετά διάσωση από το κράτος» λέει ο Ντάισλεμπλουμ

    Monte dei Paschi

    Monte dei Paschi


    Σε θρίλερ εξελίσσεται η διάσωση της Ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi, η οποία ζήτησε την συνδρομή της ιταλικής κυβέρνηση για τη διάσωσή της. Η πιθανότητα ενός κουρέματος καταθέσεων είναι πια ιδιαίτερα πιθανή, καθώς αυτή είναι η εισήγηση που φαίνεται πως βγαίνει από τις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως πριν από την οποιαδήποτε στήριξη της Ιταλίας θα πρέπει να έχει προηγηθεί ένα bail-in,  αναφέρει το πρακτορείο Reuters. «Αυτοί είναι οι κανόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Νωρίτερα σήμερα, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Banca Monte dei Paschi καθώς και των σχετικών παράγωγων προϊόντων και 10 τύπων ομολόγων.

    Η τράπεζα έχει προσπαθήσει να αντλήσει νέα κεφάλαια προσφέροντας μετοχές και ζητώντας από τους επενδυτές να ανταλλάξουν χρέος για μετοχές. Ωστόσο, τα ομόλογα που προσφέρθηκαν για ανταλλαγή με μετοχές έφτασαν μόλις τα 2,45 δισ. ευρώ, ενώ το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ΑΜΚ ήταν μικρό. Η Ιταλία αποφάσισε να την παροχή κρατικής στήριξης στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena και την προστασία των κατόχων ομολόγων της σε ποσοστό 100%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Kρατική παρέμβαση για τη διάσωση της Monte dei Paschi di Siena

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιταλία: Έτοιμη να αυξήσει το δημόσιο χρέος της για τα «μάτια» της Monte dei Paschi



    ΣΧΟΛΙΑ