• Τράπεζες

    BofA: «Σιωπηρά» απολύει 20 τραπεζίτες στην Ασία

    • NewsRoom

    Brian Moynihan, CEO BofA


    Η Bank of America είναι η πρώτη μεγάλη τράπεζα που συρρικνώνεται το 2024, καθώς απολύει περίπου 20 τραπεζίτες στην Ασία, την ώρα που  οι αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ συνεχίζουν να υπολειτουργούν.

    Η πλειονότητα των τραπεζιτών που επηρεάζονται εδρεύουν στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, τις οποίες επικαλείται το Reuters.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιες περικοπές έγιναν και σε άλλες ασιατικές αγορές.

    Οι απολύσεις έρχονται καθώς τα χρηματιστήρια της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ άγγιξαν νέα χαμηλά-ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που επηρέασε τις προοπτικές συναλλαγών των επενδυτικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της τράπεζας της Wall Street, Bank of America.

    Σημειώνεται ότι οι πηγές των πληροφοριών, αρνήθηκαν να κατονομαστούν, καθώς οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές, ενώ μέχρι στιγμής, η είδηση δεν έχει σχολιαστεί από εκπρόσωπο της τράπεζας.

    Την ίδια στιγμή, οι αρχές της Κίνας εξετάζουν πακέτο μέτρων για την ανακοπή της πτώσης του χρηματιστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

    Είχαν προηγηθεί προσπάθειες αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των επενδυτών αλλά απέτυχαν, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Li Qiang να ζητήσει «ισχυρή» παρέμβαση.

    Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επιδιώκουν να αντλήσουν περίπου 2 τρισεκατομμύρια γιουάν (278 δισεκατομμύρια δολάρια), κυρίως μέσω offshore λογαριασμών κινεζικών κρατικών εταιρειών για να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της αγοράς, αγοράζοντας μετοχές μέσω του Χονγκ Κονγκ.

    Διαβάστε επίσης: 

    Intesa Sanpaolo: Γιατί είπαν «όχι» οι Ιταλοί στην πρόταση να γίνουν cornerstone investor στην Τράπεζα Πειραιώς

    Kίνα: Εξετάζει πακέτο διάσωσης 278 δισ. δολαρίων για το χρηματιστήριο

    Φρανκφούρτη: Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην ΕΚΤ δεν θεωρούν κατάλληλη τη Λαγκάρντ



    ΣΧΟΛΙΑ