• Τράπεζες

    BNP Paribas: Οριακά χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη τριμήνου

    • Bloomberg

    Jean-Laurent Bonnafé, CEO της BNP Paribas


    Πτώση κερδών ανακοίνωσε για το γ’  τρίμηνο μία από τις σημαντικότερες τράπεζες της Ευρωζώνης, η BNP Paribas, χάνοντας οριακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Ειδικότερα, τα κέρδη της γαλλικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 4% από ένα χρόνο νωρίτερα στα 2,66 δισ. ευρώ, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 2,64 δισ. ευρώ.

    Τα έσοδα του ομίλου για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 4% στα 11.58 δισ. ευρώ, ελαφρώς πάνω από την εκτίμηση των αναλυτών για 11,52 δισ. ευρώ.

    Τα έσοδα από τις παγκόσμιες τραπεζικές δραστηριότητες της BNP σημείωσαν άλμα περίπου 20% το γ’ τρίμηνο.

    Η τράπεζα με έδρα το Παρίσι, είδε τα έσοδα από τις συναλλαγές ομολόγων να μειώνονται κατά 12% σε λίγο περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

    Οι μετοχές της υποχώρησαν έως και 6% στις αρχές της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι σήμερα.

    Επιπλέον, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι αποταμίευσε 734 εκατ. ευρώ για πιστωτικές ζημιές το γ’ τρίμηνο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 815 εκατ. ευρώ.

    Η απόδοση είναι αντίστοιχη με την πτώση των συναλλαγών ομολόγων της Deutsche Bank, που καταγράφηκε την Τετάρτη, ενώ συγκρίνεται θετικά με την πτώση 26% της Barclays μια μέρα νωρίτερα.

    «Πέρυσι, όταν συνέβησαν τα γεγονότα που οδήγησαν τις τιμές στο φυσικό αέριο και σε άλλα εμπορεύματα, αυτό επηρέασε κυρίως την Ευρώπη», δήλωσε ο Chief Financial Officer Lars Machenil σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

    «Οι ΗΠΑ κινούνται με διαφορετική βάση για όλα αυτά τα είδη προϊόντων, δεν άσκησαν τόση πίεση σε αυτά τα εμπορεύματα», σημείωσε.

    Διαβάστε επίσης: 

    Emirates NBD: Ετήσιο άλμα 38% στα καθαρά κέρδη τριμήνου για τη μεγαλύτερη τράπεζα του Ντουμπάι

    Αλλαγή κορυφής στην Morgan Stanley: Ποιος είναι ο νέος CEO της αμερικανικής τράπεζας

    Χιλιάδες απολύσεις σε τράπεζες και εταιρείες – Γιατί «πέφτουν κεφάλια»



    ΣΧΟΛΙΑ