• Τράπεζες

    Attica Bank: Σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές για τη συμμετοχή της Thrivest στην ΑΜΚ – Θα συμμετάσχουν και οι τέσσερις συστημικές

    Αλέξανδρος Εξάρχου – Ελένη Βρεττού

    Αλέξανδρος Εξάρχου – Ελένη Βρεττού


    Μέσα στη μέρα θα «κλειδώσουν» οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της Thrivest στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank και το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία της συγχώνευσης της τράπεζας των μηχανικών με την Παγκρήτια Τράπεζα.

    Αν και Attica Bank και Thrivest τηρούν σιγή ιχθύος, η τράπεζα έχει σήμερα ΔΣ και αναμένεται μέχρι αργά σήμερα το βράδυ να αποσταλεί και το συμπληρωματικό του ενημερωτικού δελτίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Στην αύξηση κεφαλαίου θα συμμετάσχει και η Παγκρήτια Τράπεζα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συμμετάσχουν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ η κάθε μία.

    Την ίδια ώρα το ΤΜΕΔΕ φαίνεται να αποχωρεί κατόπιν σημαντικών διαφωνιών που είχε με τους μετόχους της Thrivest.

    Πάντως τις μέρες του Πάσχα, οι διαβουλεύσεις για την υπόθεση ήταν πυρετώδεις ανάμεσα στα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, η CEO της Attica Bank Ελένη Βρεττού, ο Αλέξανδρος Εξάρχου της Thrivest, αλλά και ο Διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

    Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία η αύξηση κεφαλαίου και αμέσως μετά να ξεκινήσει η διαδικασία της συγχώνευσης Attica Bank με Παγκρήτια Τράπεζα.

    Η διαχείριση των προβληματικών ανοιγμάτων αποτελεί κομβικό σημείο της εξυγίανσης της Τράπεζας Αττικής, και για το λόγο αυτό ποσό έως 300 εκατ. ευρώ από την κεφαλαιακή ενίσχυση των 490 εκατ. ευρώ θα διοχετευθεί προκειμένου να μειωθεί οριστικά το ιστορικά υψηλό απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

    Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, η διοίκηση της Attica Bank προχωρά στη σταδιακή αποεπένδυση από τίτλους τιτλοποιήσεων ή και πωλήσεις χαρτοφυλακίων, αρχής γενομένης από τα χαρτοφυλάκια Astir 1 και Metexelixis. Ήδη η Ελένη Βρεττού έχει στα χέρια της τις δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του χαρτοφυλακίου Astir 1.

    Διαβάστε επίσης:

    Το «πάρτι» με υπεραξίες 3,74 δισ. στις τράπεζες και γιατί η μετοχή της Πειραιώς είναι η πιο hot στην αγορά

    Ε.Ε.: Αυστηροποιεί το πλαίσιο εξυγίανσης των τραπεζών- Στους ομολογιούχους το βάρος της διάσωσης



    ΣΧΟΛΙΑ