• Τράπεζες

    Αντίστροφη μέτρηση για το νέο CEO της Alpha Bank-Ποιος έχει το προβάδισμα


    Για τις 29 Νοεμβρίου, ημερομηνία που είναι προγραμματισμένη η σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank, παραπέμπονται οι αποφάσεις για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις υποψηφιότητες, δηλαδή αυτή του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Αρώνη, του επίσης αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Σπύρου Φιλάρετου και του οικονομικού διευθυντή Βασίλη Ψάλτη, παραμένουν στο τραπέζι. Οι υποψηφιότητες εξετάστηκαν από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων (Nomination Committee), που συνεδρίασε χθες για το θέμα και αξιολογήθηκαν με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Στην τετραμελή Επιτροπή, της οποίας πρόεδρος είναι ο Shahzad Shahbaz, συμμετέχουν επίσης οι κ. Ευθύμιος Βιδάλης, Jean L. Cheval και Johannes Herman Frederik Umbgrove, ως εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Η σχετική αξιολόγηση, που συνιστά και την πρόταση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων θα υποβληθεί στο διοικητικό συμβούλιο, που θα έχει τον τελικό λόγο στην επιλογή του νέου CEO. Η διαδικασία προβλέπει ότι η επιλογή θα γίνει σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις. Η πρώτη θα προκρίνει τις δύο επικρατέστερες υποψηφιότητες. Κατά τη συνεδρίαση, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που είναι παράλληλα και υποψήφιοι δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

    Η ίδια αρχή θα ισχύσει και στη δεύτερη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι, δηλαδή τόσο ο κ. Αρώνης όσο και κ. Φιλάρετος είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σε αντίθεση με τον κ. Ψάλτη, ο οποίος δεν είναι μέλος.

    Έτσι η απόφαση που θα προκριθεί στην πρώτη ψηφοφορία, θα κρίνει σε ένα βαθμό και τις ισορροπίες δυνάμεων μεταξύ των μελών των διοικητικού συμβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι εάν η τελική μάχη δοθεί μεταξύ των κ. Αρώνη και Ψάλτη, που φέρονται εξ αρχής να διατηρούν προβάδισμα, η ψήφος του κ. Φιλάρετου θα έχει βαρύνουσα σημασία κατά τη διάρκεια της δεύτερης και ουσιαστικής ψηφοφορίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Alpha Bank «Best Private Bank in Greece» για το 2018 από το «PWM» και το «The Banker»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην τελική ευθεία η πώληση δύο πακέτων «κόκκινων δανείων» από την Alpha Bank

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Ο νέος CEO της Alpha Bank και οι συναντήσεις κορυφής του Μιχάλη Τσαμάζ



    ΣΧΟΛΙΑ