• Τράπεζες

    Ανοδικό περιθώριο 30% στη μετοχή της Alpha Bank βλέπει η JPMorgan

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Contributor
    Ανοδικό περιθώριο 30% στη μετοχή της Alpha Bank βλέπει η JPMorgan

    Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank


    Τιμή στόχο τα 1,50 ευρώ δίνει η JPMorgan στη μετοχή της Alpha Bank και σύσταση «overweight» σε έκθεση της μετά τα αποτελέσματα της τράπεζας, βλέποντας περιθώριο ανόδου 30% από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Όπως αναφέρει η έκθεση, η κερδοφορία της τράπεζας ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις της JPMorgan και το σχέδιο μετασχηματισμού σημειώνει πρόοδο.

    «Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Alpha bank το δεύτερο τρίμηνο έφτασαν τα 96 εκατ. ευρώ και ήταν σημαντικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις μας που τα έβλεπαν στα 43 εκατ. ευρώ. Οι επιδόσεις της ήταν πάνω από τις προβλέψεις μας και στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο, τα έσοδα από προμήθειες, τα κόστη και τις προβλέψεις για επισφάλειες. Ένα γερό τρίμηνο με καλή δυναμική στο σχέδιο μετασχηματισμού».

    Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ, στο δεύτερο τρίμηνο υπήρξε πρόοδος στο σχέδιο μετασχηματισμού του ομίλου. Μετά το project Galaxy, ο δείκτης των ΝΡΕ (μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων) μειώθηκε στο 24% από 43% το πρώτο τρίμηνο και υπάρχει δυναμική στις τιτλοποιήσεις που υπολείπονται. Η τράπεζα συνέχισε την προετοιμασία για τα δανειακά πρότζεκτ που σχετίζονται με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ.

    Η διοίκηση της Alpha Bank αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για την εξέλιξη του δείκτη ΝΡΕ στο τέλος του 2021 στο 13% από την πρόβλεψη του 18% στο σχέδιο μετασχηματισμού μετά την επιτάχυνση της διαδικασίας πώλησης του κυπριακού χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων (Project Sky).

    Η μετοχή της Alpha έχει τιμή προς λογιστική αξία 0,48 με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2022 και απόδοση ιδίων κεφαλαίων 8% με βάση τα κέρδη που προβλέπει η JPMorgan για το 2023, ένα discount 26% σε σχέση με άλλες τράπεζες της νοτιοανατολικής Ευρώπης με αντίστοιχο προφίλ απόδοσης ιδίων κεφαλαίων.

    Η JP Morgan αναφέρει ότι το κόστος ρίσκου το πρώτο εξάμηνο ήταν μόλις 87 μονάδες βάσης, χαμηλότερο από το προηγούμενο guidance της Alpha που το προέβλεπε στις 120 μονάδες βάσης και δείχνει θετικές τάσεις όσον αφορά την ποιότητα του ενεργητικού με άλλο ένα τρίμηνο μηδενικής δημιουργίας νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

    Η διοίκηση της Alpha Bank εκτιμά ότι ο δείκτης ΝΡΕ θα μειωθεί στο 13% φέτος με την επιτάχυνση της πώλησης του κυπριακού χαρτοφυλακίου επισφαλών δανείων ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ