• Τράπεζες

    BofA για Alpha Bank: Kαλό στόρυ ανάκαμψης, ‘buy’ με τιμή στόχο τα 1,45 ευρώ

    • Contributor
    BofA για Alpha Bank: Kαλό στόρυ ανάκαμψης, 'buy' με τιμή στόχο τα 1,45 ευρώ

    Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank


    Καλό στόρυ ανάκαμψης θεωρεί την Alpha Bank η BofA σε έκθεση της μετά τα αποτελέσματα της τράπεζας, διατηρώντας τη σύσταση ‘buy’ με τιμή στόχο τα 1,45 ευρώ.

    «Η εξυγίανση του ισολογισμού από τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPE) επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο που επιβαρύνθηκε με ζημιές άνω των 2 δις ευρώ από την πώληση του χαρτοφυλακίου Galaxy. Εξαιρουμένων των έκτακτων προβλέψεων, τα κέρδη της τράπεζας ήταν in line με τις εκτιμήσεις μας (96 εκατ. ευρώ)».

    Στη τηλεδιάσκεψη με αναλυτές η διοίκηση της Alpha Bank δήλωσε οτι στοχεύει σε δείκτη NPE 13% μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς που θα είναι χαμηλότερος από τον στόχο του 17% στο επιχειρησιακό της σχέδιο και αυτό είναι θετικό», αναφέρει η έκθεση της BofA.

    Θετική ήταν η πορεία των εσόδων από προμήθειες που προέρχονται από το ενεργητικό υπό διαχείριση με αύξηση 25% σε τριμηνιαία βάση στα 105 εκατ. ευρώ που ενισχύθηκε από έκτακτα έσοδα από την ΑΧΑ στα πλαίσια της συμφωνίας με τη Generali. Xωρίς αυτά οι προμήθειες σημείωσαν αύξηση 13% σε τριμηνιαία βάση και είναι «αξιοσημείωτο».

    «Καλή ήταν και η επίδοση στις κάρτες αλλά αυτό που υπερέβη τις προσδοκίες μας ήταν το asset management. Στο πρώτο εξάμηνο η Alpha Bank ήδη πέτυχε  22% του τεραετούς στόχου των 3,5 δις ευρώ του business plan στα αμοιβαία της κεφάλαια, εξαιρουμένων των διαχείρισης διαθεσίμων. Με το λεπτομερές σχέδιο μετασχηματισμού σε καλή βάση, ο δείκτης NPE της τράπεζας μειώθηκε στο 26,1% από 42,8% στο τέλος του 2020, θετική εξέλιξη παρόλο που απομένει ακόμα δουλειά. Η Alpha Bank έχει πλέον πιό φιλόδοξο στόχο για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα φέτος.»

    Το κόστος ρίσκου ανήλθε στις 87 μονάδες βάσης το πρώτο εξάμηνο, χαμηλότερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της τράπεζας που το έβλεπαν στις 120 μονάδες βάσης. Οι νέες ροές ΝΡΕ ήταν μηδενικές το πρώτο εξάμηνο έναντι εκτιμήσεων για 600 εκατ. το 2021.

    Διαβάστε ακόμη:

    Alpha Bank: 2,3 δισ. νέες εκταμιεύσεις δανείων το α’ εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ