• Τράπεζες

    Alpha Bank: Επιτόκια 1% στις καταθέσεις – Ολες οι λεπτομέρειες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    O CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης

    O CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης


    Σε νέα αύξηση των επιτοκίων στις καταθέσεις  προχωρά η Alpha Bank με την απόδοση στους λογαριασμούς προθεσμίας να ξεπερνά το 1% ακόμα και για ποσά κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ και λανσάρει νέα καταθετικά προϊόντα με επιτόκιο που φτάνει το  1,8%.

    Η τράπεζα ετοιμάζεται να προχωρήσει  στην  τρίτη κατά σειρά, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αύξηση των επιτοκίων της στις  προθεσμιακές καταθέσεις,  και με την κίνηση αυτή θα κλείσει την «ψαλίδα»  με τα επιτόκια της ευρωζώνης.

    Η Alpha Bank τον περασμένο Οκτώβριο αύξησε τα επιτόκια καταθέσεων κατά 0,2% και στις αρχές Δεκεμβρίου, πριν καν ανοίξει ο κύκλος συναντήσεων του Υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών, προχώρησε και σε νέες προσαρμογές προσφέροντας, στην πράξη, επιτόκιο 0,70 – 0,80% ακόμη και για ποσά κάτω των 100.000 ευρώ.

    Τώρα η τράπεζα ετοιμάζεται να ανακοινώσει άλλη μία αύξηση στα επιτόκια καταθέσεων και σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr θα λανσάρει δύο νέα καταθετικά προϊόντα προϊόντα, διάρκειας 12 και 24 μηνών αντίστοιχα.

    Στις καταθέσεις αυτές το επιτόκιο θα αυξάνεται για κάθε τρίμηνο δέσμευσης του καταθέτη, φθάνοντας στα επίπεδα του 1,80%, που μεσοσταθμικά οδηγεί σε απόδοση πάνω από το 1% για κατάθεση διετούς διάρκειας.

    Μάλιστα πηγές της τραπεζικής αγοράς σημειώνουν πως «οι  τέσσερις συστημικές ουδέποτε υιοθέτησαν λογική αρνητικών επιτοκίων κατά την προηγούμενη τριετία που οι τράπεζες της ευρωζώνης είχαν ρίξει τα επιτόκια καταθέσεων στο «μείον», και συμπληρώνουν: είναι λοιπόν εύλογο γιατί κινήθηκαν με μικρότερη ταχύτητα όταν ξεκίνησε η άνοδος των επιτοκίων.

    Οι ίδιες πηγές παραδέχονται πως «πλέον, καθώς άπαντες καλούνται να προσαρμοστούν στο περιβάλλον των αυξημένων επιτοκίων, αναμένεται πως όλες οι ελληνικές τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναπροσαρμογές στις αποδόσεις των καταθέσεων».

    Διαβάστε επίσης

    Αναζητά νέο μέτοχο η Attica Bank;

    Τράπεζα Πειραιώς: Ποιος κολοσσός έχει αγοράσει 17,5 εκατ. μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ