• Τράπεζες

    Αναζητά νέο μέτοχο η Attica Bank;

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank

    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank


    Show me the money … μόλις 72 ώρες απομένουν για να εμφανίσουν οι μέτοχοι τα μετρητά για την αύξηση των 490 εκατ ευρώ της Attica Bank.

    Και το ερώτημα παραμένει. Το Ellington που μαζί με το ΤΜΕΔΕ είναι ο στρατηγικός επενδυτής της τράπεζας θα εμφανίσει το χρήμα;

    Η απάντηση θα δοθεί στις  15  Δεκεμβρίου, τότε εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος στους μετόχους να καταθέσουν τα χρήματα σε κάποιο λογαριασμό, για να προχωρήσει η αύξηση κεφαλαίου των 490 εκατ ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2023.

    Αν λοιπόν δεν φανεί το χρώμα του χρήματος  τότε αυτομάτως θα ενεργοποιηθεί το plan B,  που σημαίνει αναζήτηση νέου επενδυτή…Και ενδεχομένως, σύμφωνα με κάποιες πηγές,  να ενεργοποιηθεί σχέδιο αλά Παγκρήτια, με νέο στρατηγικό επενδυτή που θα αναλάβει τη διάσωση της Αττικής.

    Προς το παρόν η CEO  της Attica Bank Ελένη Βρεττού ετοιμάζεται για την έκτακτη γενική συνέλευση της τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης το πρωί της 30ης  Δεκεμβρίου, όπως αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή το  ΔΣ της τράπεζας των μηχανικών.

    Στόχος της αύξησης κεφαλαίου είναι:

    -να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των εποπτικών κεφαλαίων ώστε να αποκατασταθούν οι απαιτούμενοι εποπτικοί δείκτες που θα επιτρέπουν την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της τράπεζας βάσει του Επιχειρηματικού της Σχεδίου,

    -η αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων

    -και η αναδιάρθρωση και ανάπτυξη της τράπεζας μέσω της υλοποίησης του εγκεκριμένου Επιχειρηματικού Σχεδίου 2022 – 2025.

    Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να εγκρίνει την αύξηση των 490 εκατ ευρώ, για ποσό έως 473,3 εκατ. ευρώ μέσω δημόσιας προσφοράς με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων της τράπεζας,  και από την πώληση νέων τίτλων δικαιωμάτων κτήσης (warrants) που θα εκδώσει η τράπεζα στο πλαίσιο του νόμου για την αναβαλλόμενη φορολογία, έναντι 16,7 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία ΤΜΕΔΕ – Ellington.

    Οπως είναι γνωστό η  Ελένη Βρεττού έχει καταρτίσει το πλάνο που θα τρέξει ο μετασχηματισμός της Attica Bank  προκειμένου να απαλλαγεί η  τράπεζα από τα «κόκκινα» δάνεια, με νέο μοντέλο λειτουργίας και digital    υπηρεσίες, που θα εστιάσει στην χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Μάλιστα όπως έχει αναφέρει η κα Βρεττού «οι μικρότερες τράπεζες έρχονται να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την περιφέρεια, πεδίο που δεν καλύπτουν επαρκώς οι συστημικοί όμιλοι».

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Nέες μετοχές με αναλογία 3,51 νέες για κάθε μία παλιά μετοχή στην ΑΜΚ

    Eurobank: Πρωτιά στη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων και ιδιωτών με 11,5 δισ. ευρώ ενήμερα δάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ