• Top Stories

    Στο πόδι οι Θεσσαλονικείς: Ετοιμάζουν νέα «θερμή» υποδοχή στον Τσίπρα

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Στις εξελίξεις στην οικονομία και στις επιχειρηματικές προοπτικές που ανοίγονται στη χώρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΒΒΕ, στη Θεσσαλονίκη απόψε.

    Πάντως, οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό, καθώς είναι προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης.

    Η γενική συνέλευση του ΣΒΒΕ ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε για σήμερα, λόγω της συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία, ύστερα από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα ανοίξει τις πύλες της στις 8 Σεπτεμβρίου και φέτος έχει τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

    Μετά τη γενική συνέλευση του ΣΒΒΕ θα ακολουθήσουν δύο συνεχόμενα ταξίδια του πρωθυπουργού, στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, όπου ο πρωθυπουργός θα κάνει παρεμβάσεις και συναντήσεις για τα εθνικά θέματα, το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές χωρίς κατηγορίες, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και το προσφυγικό.

    Στο Λονδίνο την Τρίτη 

    Μετά την Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει για το Λονδίνο, όπου αύριο Τρίτη θα πάρει μέρος στη «Διαδικασία του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που είχε αναλάβει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και είναι η πρώτη φορά που προσκαλείται η Ελλάδα σε αυτή.

    Η «Διαδικασία του Βερολίνου» λαμβάνει χώρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, στο πλαίσιο της Βουλγαρικής Προεδρίας της ΕΕ και ύστερα από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες

    Από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την Τετάρτη και την Πέμπτη (11-12/7), στην οποία θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

    Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι άλλοι ηγέτες των χωρών μελών της Συμμαχίας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι αυτό της πρόσκλησης της ΠΓΔΜ γι’ αυτό αναμένεται να φτάσει στις Βρυξέλλες και ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.



    ΣΧΟΛΙΑ