• Top Stories

    Stefan Schulte της Fraport: Θα κάνω 100 προσλήψεις και έχω ήδη στα χέρια μου 1700 βιογραφικά Ελλήνων

    Stefan Schulte. CEO FRAPORT

    Stefan Schulte. CEO FRAPORT


    Μεγάλη έκπληξη έχει προκαλέσει της Fraport το μεγάλο ενδιαφέρον των Ελλήνων για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας της πολυεθνικής. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Fraport, Stefan Schulte η εταιρεία έχει προκηρύξει 100 θέσεις εργασίας και παρέλαβε 1700 βιογραφικά!

    Βέβαια, δεν αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό πως ο επώδυνος μακροοικονομικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας καθώς και η εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας έχουν διαβρώσει σε τεράστιο βαθμό τη δομή της αγοράς εργασίας, εκτοξεύοντας το ποσοστό ανεργίας σε ένα από τα υψηλότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διατηρώντας το σταθερά πάνω από το 24% τόσο για το τελευταίο τρίμηνο του 2015, όσο και για το πρώτο του 2016. Το κύμα φυγής Ελλήνων προς το εξωτερικό για αναζήτηση μιας καλύτερης προοπτικής φαίνεται συνεχώς να μεγαλώνει, καθώς όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν να προσφέρουν τις γνώσεις και ικανότητές τους σε εργοδότες εκτός συνόρων.

    Ένα τόσο ευμετάβλητο και ασταθές περιβάλλον δεν συνιστά και τον πιο δελεαστικό επενδυτικό προορισμό, ενώ ταυτόχρονα αυτή η απουσία επενδύσεων τροφοδοτεί όλο και περισσότερο το τέρας της ανεργίας που μοιάζει πιο απειλητικό από ποτέ.

    fraport-ag

    Εντυπωσιακό το νούμερο των 1700 βιογραφικών

    Αναμφίβολα το πλήθος των βιογραφικών εντυπωσιάζει, ιδιαίτερα εάν αναλογιστεί κανείς πως για κάθε μια από αυτές τις 100 θέσεις εργασίας αναλογούν, προς το παρόν, 17 υποψήφιοι. Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάληψη της λειτουργίας και διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport Greece, σε συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου Slentel, θα δημιουργήσει άμεσα και έμμεσα 18000 νέες θέσεις εργασίας (δουλειές στην εστίαση, εταιρείες ανακαινίσεων κα), σε μια περίοδο που τόσο πολύ τις έχει ανάγκη η χώρα μας, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού, στη βελτίωση των υποδομών καθώς και στην ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας.

    Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Fraport, Stefan Schulte η μεταβίβαση των 14 αεροδρομίων όπως έχει συμφωνηθεί με την κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα μοιράστηκε την εκτίμησή του πως η αξιοποίηση των αεροδρομίων θα οδηγήσει σε αύξηση του τουρισμού κατά 3 έως 5 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως.

    dr schulte fraport
    Dr. Stefan Schulte, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Fraport και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fraport AG

    O Stefan Schulte, κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο Ελληνογερμανικό επιμελητήριο, είπε επίσης:

    “Γιατί επενδύουμε στην Ελλάδα; Η απάντηση θα μπορούσε να είναι σύντομη, πολύ απλή: διότι η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα. Πιστεύουμε στο μέλλον της Ελλάδας, στα δυνατά σημεία της χώρας. Η Ελλάδα έχει ζήσει δύσκολα χρόνια και χρειάζεται επενδύσεις. Ίσως θα πρέπει να υπάρχει θάρρος και τόλμη και να γίνει η επένδυση. Με τον Έλληνα εταίρο μας, τον όμιλο Κοπελούζου, ασχολούμαστε τρία χρόνια για το συγκεκριμένο έργο. Πρέπει να κάνουμε τη συγκεκριμένη επένδυση διότι είναι επιτυχημένη επιχειρηματική κίνηση. Γνωρίζετε τη Fraport ως το λειτουργό του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης αλλά και αεροδρομίων όλης της υφηλίου. Έχουμε την τεχνογνωσία να επενδύουμε στις υποδομές αυτές αλλά και στην ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας. […] Η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλη δυναμική θα μπορούσε να είναι σημαντικός κόμβος διασύνδεσης όχι μόνο στον τουριστικό τομέα.

    Η κυβέρνηση αποφάσισε, σε μια πολύ διαφανή διαδικασία, να δοθεί η χρήση, διότι η κυβέρνηση παραμένει ο ιδιοκτήτης των υποδομών αυτών. Εμείς, μαζί με τον όμιλο Κοπελούζο, έχουμε εδώ και χρόνια μία πολύ καλή συνεργασία. […] Και για τα δύο πακέτα αεροδρομίων δώσαμε την υψηλότερη προσφορά. […]

    Πώς είναι δομημένο το έργο. Πρόκειται για τουριστικά αεροδρόμια, αλλά δεν είναι μόνο τουριστικά αεροδρόμια, αλλά και σημαντικά εμπορικά αεροδρόμια […] Όταν βλέπετε την ακτογραμμή, αντιλαμβάνεστε τι μπορεί ακόμη να αναπτυχθεί και τι είδους επενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν […] Θεωρώ ότι υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης σε ξενοδοχεία πέντε και έξι αστέρων, στον εναλλακτικό τουρισμό και σε άλλες μορφές τουρισμού εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.

    […] Έχουμε για 40 χρόνια την παραχώρηση αυτών των αεροδρομίων και είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε επί 40 χρόνια υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, χρειαζόμαστε ανάπτυξη. Το ποσό παραχώρησης είναι 1,23 δισ. ευρώ. Δεν είναι μόνο η εφάπαξ επένδυση των 1,23 δις ευρώ, αλλά πρόκειται και για τα τέλη παραχώρησης (22,9 εκατ. ευρώ /χρόνο). Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει καλπάζουσα ανάπτυξη εφόσον εξασφαλιστούν οι υποδομές. Τα πρώτα 4 χρόνια θα κάνουμε επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ, ώστε να υπάρχει γρήγορη εξυπηρέτηση και το κοινό να μην περιμένει. Θα πρέπει πραγματικά να δώσουμε τα συγχαρητήρια στους συνεργάτες και τους εργαζόμενους – για το πώς μπόρεσαν τόσα χρόνια να λειτουργούν τα αεροδρόμια.”

    Από την υπογραφή της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στη Fraport
    Από την υπογραφή της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στη Fraport

    […] Έχουμε παραλάβει 1.700 βιογραφικά, έχουμε πολύ καταρτισμένο προσωπικό με υψηλές δυνατότητες. […] Θα πρέπει να μειωθούν οι ουρές αναμονής στα αεροδρόμια, θα πρέπει όλα τα προβλήματα συντήρησης, ασφάλειας να διορθωθούν και κατά τα πρώτα 4 χρόνια αυτός είναι ο στόχος μας. […] Αυτό που έχουμε συμφωνήσει με την κυβέρνηση, είναι να αναλάβουμε από την 1η Δεκεμβρίου την λειτουργία των αεροδρομίων για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το χειμώνα τις αλλαγές, στους χώρους υγιεινής και ταυτόχρονα να γίνουν οι διαδικασίες για την πρώτη και μεγαλύτερη επένδυση την πρώτη και δεύτερη χειμερινή σεζόν. Είναι μία πρόκληση που στηρίχθηκε σε πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση. Επίσης, η πρόκληση είναι ότι το ένα με το άλλο αεροδρόμια δεν βρίσκονται δίπλα.

    […] Δημιουργούμε από το μηδέν μία εταιρεία όπου βρίσκονται οι ειδήμονες, κεντρικά από την Αθήνα θα έχουμε μία κεντρική μονάδα επιχείρησης, θα υπάρχουν πολλοί ειδικοί και στα νησιά. Συνεργαζόμαστε με Έλληνες experts, έχουμε φέρει πολύ λίγους από τη Φρανκφούρτη. Αυτή τη στιγμή κάνουμε τον τεχνικό σχεδιασμό και περνούμε τα σχέδιά μας από τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές και όλα αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 1η Δεκεμβρίου”.



    ΣΧΟΛΙΑ