• Top Stories

    Σκουπίδια παντού: Αφόρητη η κατάσταση στην Αθήνα


    Πνιγμένη στα σκουπίδια είναι η Αττική, καθώς για δεύτερη εβδομάδα είναι κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής και τα απορριμματοφόρα έχουν σταματήσει τις αποκομιδές. Ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός λόγω ρήγματος που δημιουργήθηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχτεί άλλα απορρίμματα.

    Καθημερινά 2.500 τόνοι σκουπιδιών μένουν στους δρόμους της πόλης, οι οποίοι σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών συνθέτουν ένα αποπνικτικό σκηνικό για τους κατοίκους και τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη αυξάνοντας τους κινδύνους για την δημόσια υγεία.

    Το κομμάτι του ΧΥΤΑ, όπου παρουσιάστηκε το ρήγμα, άρχισε να λειτουργεί τον περασμένο  Σεπτέμβριο, ενώ σε ένα χρόνο υπολογίζεται ότι θα έχει κορεστεί. Εναλλακτική δεν υπάρχει, αφού η χωροθέτηση νέου ΧΥΤΑ εκκρεμεί.

    Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί. Ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, συνέστησε υπομονή στους πολίτες, καθώς όπως εκτιμά ο ίδιος, η λύση στο πρόβλημα του ρήγματος στον ΧΥΤΑ Φυλής θα έρθει εντός των επόμενων ημερών.



    ΣΧΟΛΙΑ