• Top Stories

    Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

    Απεργία

    Απεργία


    Δύσκολη προμηνύεται η αυριανή ημέρα για τους περισσότερους από μας, λόγω της μεγάλης 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, στα δημόσια νοσοκομεία και οι ναυτεργάτες.

    Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τα συλλαλητήρια της Πέμπτης “μητέρα των μαχών” απέναντι στα νέα μέτρα και καλεί τους εργαζομένους να αναρωτηθούν “τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ “.

    Η ΑΔΕΔΥ, από την πλευρά της, σχολιάζει πως “οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται” και προγραμματίζει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ. Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Όσον αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ακινητοποιημένα θα μείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το μετρό, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Παράλληλα, ΗΣΑΠ και Τραμ θα λειτουργήσουν για λίγες μόνο ώρες, από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Ακινητοποιημένα θα μείνουν και τα τρένα του ΟΣΕ.

    Απεργία έχει προαναγγείλει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, εφόσον μέχρι τα μεσάνυχτα δεν έχουν δοθεί λύσεις στα αιτήματα του κλάδου, καθώς και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας, αλλά και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    Στην απεργία συμμετέχουν ακόμα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, που θα παραμείνουν κλειστοί, καθώς και οι δημοσιογράφοι, καθώς η ΠΟΕΣΥ κήρυξε απεργία σε όλα τα έντυπα, την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ