• Top Stories

    Πώς ο «Σωτήρας του Κόσμου» του Ντα Βίντσι θα μεταμορφώσει τον Σκορπιό

    Salvator Mundi - Ριμπολόβλεφ


    Ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ συνεχίζει τις μεγάλες business, καθώς με τα λεφτά που έβγαλε πωλώντας τον πίνακα του Ιταλού ζωγράφου Λεονάρντο ντα Βίντσι «Salvator Mundi» (Ο Σωτήρας του Κόσμου) ετοιμάζεται να φτιάξει 22 βίλες στον Σκορπιό.

    Ο πιο ακριβός πλέον πίνακας του κόσμου απέφερε στον επιχειρηματία και πρόεδρο της AS Monaco το ποσό των 380 εκατομμυρίων ευρώ ύστερα από τη δημοπρασία που έκανε ο οίκος Christie’s.

    Η αγοραπωλησία διήρκεσε 19 ολόκληρα λεπτά και ο πίνακας «Salvator Mundi» (Ο Σωτήρας του Κόσμου), ο τελευταίος πίνακας του ζωγράφου που παρέμενε σε χέρια ιδιώτη πέρασε στα χέρια άγνωστου συλλέκτη που τον αγόρασε τηλεφωνικά. Εκείνη τη στιγμή ο «εξόριστος» από το πριγκιπάτο του Μονακό Ριμπολόβλεφ, εξαιτίας του σκανδάλου Monacogate, όπου κατηγορείται για δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων, ήξερε πως μπορεί να ξεκινήσει την υλοποίηση τω σχεδίων του όσον αφορά το μικρό, αλλά πασίγνωστο στο ευρύ κοινό, νησί του Σκορπιού.

    Η πώληση του πίνακα έρχεται και δένει με την συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων υπό τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου που πραγματοποιήθηκε στις 23/11/2017  στην οποία αποφασίστηκε η εκπόνηση επενδυτικού σχέδιο ήπιας ανάπτυξης, τουριστικών υποδομών VIP Club για την προσέλκυση και φιλοξενία επισκεπτών υψηλού επιπέδου στη νήσο Σκορπιό της εταιρείας ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε., ύψους 120.000.000.

    Το επενδυτικό σχέδιο που προωθεί ο Ρώσος μεγιστάνας Ντµίτρι Ριμπολόβλεφ προβλέπει να κατασκευαστούν 20 έως 22 βίλες εμβαδού από 500 έως 1.200 τ.μ., σπα, προπονητικό κέντρο και εστιατόρια.

    Οπότε πουλώντας έναν πίνακα για 380 εκατ. ευρώ καλύπτει και με το παραπάνω την επένδυση του Σκορπιού και του μένουν και στην τσέπη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Θαύμα» 450,3 εκατ. δολαρίων για τον «Salvator Mundi» του Ντα Βίντσι! Η δημοπρασία που θα μείνει στην Ιστορία…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ριμπολόβλεβ: Έβγαλε 450 εκατ. από έναν πίνακα και επενδύει 120 εκατ. στον Σκορπιό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Vodafone και Ριμπολόβλεφ (με τον Σκορπιό) απογειώνουν τις ελληνικές επενδύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ