• Top Stories

    «Παίζουν» με τις Πανελλαδικές: Νέο σύστημα τον Ιούνιο του 2020

    • NewsRoom
    μηχανογραφικά


    Νέα πισωγυρίσματα του υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλαδικές. Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου προανήγγειλε ότι το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2020. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ 1 ανέφερε ότι βασική λογική στον τρόπο εισαγωγής θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου.

    Για φέτος ο υπουργός είπε πως οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα: τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων για να μην φορτωθούν οι μαθητές με μαθήματα διότι έχουν να ετοιμαστούν και για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

    Σχετικά με τις μετεγγραφές τόνισε πως θα τεθούν σε εφαρμογή από το ερχόμενο εξάμηνο εφόσον το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου θα ψηφιστούν οι σχετικές τροπολογίες.

    Οι μετεγγραφές ανέφερε ότι θα γίνουν με οικονομικά κριτήρια και μόνο, υπογραμμίζοντας πως η εκπαίδευση είναι ένα κοινωνικό αγαθό και καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σφοδρή χιονόπτωση στα ορεινά της Στερεάς – Πού χρειάζονται αλυσίδες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβληματισμός για την απαλλαγή της Διοίκησης του ΤΧΣ από το «πόθεν έσχες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκλειστικό: Οι ελβετικές αρχές συναίνεσαν στην αποστολή στοιχείων για το 1,3 εκ ευρώ της Ρούλας Κουράκου – Παπαντωνίου



    ΣΧΟΛΙΑ