• Κοινωνία

    Οριστικό: Κουδούνι στις 9 για Γυμνάσια και Λύκεια από τον Σεπτέμβριο-Τι θα γίνει με το Δημοτικό

    • NewsRoom


    Στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή, όπου θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, θα συζητηθεί σήμερα η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για σχολικό κουδούνι στις 9 αντί για τις 8:15.

    Η αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων δεν αφορά στα δημοτικά αλλά μόνο στα γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, την Τρίτη.

    Σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου συντάσσεται το σχετικό πόρισμα της επιτροπής που έχει συγκροτήσει, για τη διερεύνηση δυνατότητας αναμόρφωσης του σχολικού ωραρίου.

    Οι διαφωνίες που έχουν κατά καιρούς εκφραστεί αφορούν το κατά πόσο η αλλαγή ώρας θα είναι λειτουργική για τους γονείς που εργάζονται και προστίθεται η δυσκολία για όσους έχουν παιδιά σε δημοτικό και γυμνάσιο ή λύκειο που τα δρομολόγια θα χρειαστεί να αυξηθούν.

    Σύμφωνα με το σχέδιο προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8.15 που ισχύει σήμερα, αλλαγή η οποία θα επηρεάσει και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου, το οποίο θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

    Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είχε προαναγγείλει, ως σκέψη, από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα στα Λύκεια να ξεκινούν στις 9 το πρωί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». 

    Εντονος είναι ο προβληματισμός από γονείς που έχουν δύο παιδιά σε δημοτικό και γυμνάσιο, κάτι που σημαίνει οτι θα πρέπει να κινούνται δύο διαφορετικές ώρες.

    Η επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους:

    1. Αθανασία – Χρυσούλα Παπαθανασίου του Μενελάου, Κλινική Ψυχολόγο, ως Πρόεδρο,

    2. Ιωάννα Μπίμπου Νάκου του Νικολάου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ,

    3. Μαρία Χιόνη του Παναγή, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ́ Αθήνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανελλήνιες: Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο Γαβρόγλου – Πού μπορείτε να υποβάλετε σχόλια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαρωτικές αλλαγές σε πανελλαδικές και ΑΕΙ-Τι προβλέπει το νομοσχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ