• ΥΓΕΙΑ

    Παυλάκης: Να επιβληθεί ένα «τίμιο» ολικό lockdown δύο εβδομάδων – «Ξεχάστε την εστίαση» (video)

    • NewsRoom


    Τη σημασία της τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού τόνισε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

    Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι τα μέτρα δουλεύουν και σε διαφορετική περίπτωση η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας θα ήταν χειρότερη. Μάλιστα, εξήγησε ότι η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες.

    Παράλληλα, πρότεινε ένα «τίμιο» ολικό lockdown, το οποίο θα τηρηθεί από όλους προκειμένου να πέσουν τα κρούσματα και να μην υπάρχει η ίδια πίεση στα νοσοκομεία. Στη συνέχεια, όπως δήλωσε, θα μπορέσουμε να έχουν ένα «διστακτικό» άνοιγμα το Πάσχα.

    Κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε αργότερα με προοπτικές και δίνοντάς μας την δυνατότητα να επαναλειτουργήσει η οικονομία, αλλά και το καλοκαίρι να είναι καλύτερο. Το να κατηγορούμε τα μέτρα, είπε, είναι κακό και λάθος, και τόνισε ότι χρειάζεται πειθαρχία και υπομονή.

    Για την εστίαση ο κ. Παυλάκης είπε ότι θα είναι η τελευταία που θα ανοίξει, όπως για τα σχολεία σχολίασε ότι αν ανοίξουν τότε υπάρχει κίνδυνος για ένα μεγάλο τσουνάμι. «Ξεχάστε την εστίαση μέχρι το Πάσχα αν δεν πέσουν τα κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά. Πρέπει να επαναληφθεί το περσινό μοντέλο και να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, κατέληξε.

    Αναφερόμενος στο εμβόλιο της Johnson & Johnson, δήλωσε ότι οι δόσεις θα έρθουν στη χώρα μας περί τα τέλη Απρίλη και μέχρι τότε πρέπει να βρεθούν τρόποι τα πάμε καλύτερα.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι θα πληρώσουν πρόστιμα – «φωτιά» από αύριο

    Πώς το lockdown μπορεί να αλλάξει για πάντα τη σχέση μπαμπάδων και παιδιών

    Καιρός: Με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές μάς υποδέχεται ο Μάρτης



    ΣΧΟΛΙΑ