• Top Stories

    Το παρασκήνιο πίσω από τη παραίτηση του Γιάννη Πεχλιβανίδη!

    Γιάννης Πεχλιβανίδης

    Γιάννης Πεχλιβανίδης


    Προσωπικοί είναι οι λόγοι της παραίτησης του κ. Γιάννη Πεχλιβανίδη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της PQH, που είχε αναλάβει την ειδική εκκαθάριση των 16 ελληνικών bad banks, πρόεδρος στην ίδια εταιρεία είναι ο κ. Μίνως Μωυσής.
    Στη θέση του σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τοποθετείται ο κ. Κώστας Μητρόπουλος, πρώην επικεφαλής της Eurobank Χρηματιστηριακής, πρώην εκτελεστικός πρόεδρος της KANTOR και γενικός διευθυντής στην PwC .

    O κ. Πεχλιβανίδης υπέβαλλε την παραίτηση του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, και δεν είναι σαφές αν στο άμεσο μέλλον θα τοποθετηθεί σε άλλη θέση.
    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η παραίτηση ουδεμία σχέση με την δικαστική εμπλοκή του κ. Πεχλιβανίδη με την υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου, στην οποία ήταν πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

    Τράπεζα

    Όπως είναι γνωστό η εταιρία PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση ΑΕ, ανέλαβε τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από διαγωνισμό, την ειδική εκκαθάριση των 16 ελληνικών bad banks, με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση του συνολικού χαρτοφυλακίου του ύψους περίπου 9δις ευρώ. Σημειώνουμε ότι η PQH είναι κοινοπραξία των Pricewaterhousecoopers – Hoist – Qualco.

    Το σημαντικότερο μέχρι στιγμής έργο της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν ότι έθεσε κάτω από μία κοινή ομπρέλα και τις 16 τράπεζες υπόεκκαθάριση ώστε να λειτουργούν με κοινές πρακτικές, βήμα απαραίτητο για να προχωρήσει στη συνέχεια η πώληση του ενεργητικού τους σε ξένες εταιρείες.
    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Πεχλιβανίδης, έχει μακρά θητεία στον τραπεζικό τομέα και έχει αναλάβει υψηλές θέσεις στην Εθνική Τράπεζα επί διοίκησης Τάκη Αράπογλου, και παλαιότερα υπήρξε διευθύνων σύμβουλος στην Πειραιώς, αντιπρόεδρος στην θυγατρική της Eurobank στην Ρουμανία (Bank Post) κλπ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/alibaba-ke-touristes-ap-tin-kina-kountoura-ke-mardas-anigoun-lachtara-ta-fortune-cookies-tou-deal/74103

     

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/pechnidia-mpalta-epimoni-tou-ipourgou-pou-theli-na-theli-na-gini-sineteros-tou-latsi-sto-amartolo-elliniko-olo-paraskinio/74104

     



    ΣΧΟΛΙΑ