array(0) {
}
        
    
Menu
0.04%
Τζίρος: 169.74 εκατ.

Γεραπετρίτης – Κάλας (ΥΕ της ΕΕ): Συνάντηση την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου

            
Top Stories

Νηρέας – Σελόντα: Τι ζητάνε οι υποψήφιοι επενδυτές από τις τράπεζες

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 23.01.2018
Απίθανο νούμερο: Ενα εκατ. χρυσές λίρες πούλησαν οι Αθηναίοι στα 9 χρόνια της κρίσης!
ΕΠΟΜΕΝΟ • 23.01.2018
Σωτήρης Συρμακέζης: Η «χρυσή μεταγραφή» που τάραξε τα νερά των τραπεζικών κύκλων – Όλο το παρασκήνιο

Την ανάγκη να αναδειχθεί το συντομότερο δυνατό ο νικητής του διαγωνισμού πώλησης του Νηρέα και της Σελόντα επισημαίνουν κύκλοι των υποψήφιων επενδυτών.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η απόφαση δεν πρέπει να αργήσει καθώς η αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον κανενός και τονίζουν ότι όσο πιο γρήγορα καταλήξει η διαδικασία τόσο το καλύτερο για το μέλλον των δυο εταιρειών.

Θεωρούν μάλιστα ότι η απόφαση των τραπεζών θα πρέπει να εκδοθεί ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, καθώς όπως λένε δεν βλέπουν το λόγο που θα πρέπει να καθυστερήσει περισσότερο απ’ αυτό το διάστημα.

Υπενθυμίζουν ότι ο διαγωνισμός δεν τελειώνει με την ανάδειξη του νικητή, αλλά στη συνέχεια θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο σχήμα που θα επικρατήσει και τα πιστωτικά ιδρύματα για να συμφωνηθούν μεταξύ άλλων ο τρόπος που θα ρυθμιστούν τα δάνεια (γύρω στα 300 εκατ. ευρώ), αλλά και η κατεύθυνση που θα έχει το business plan του νέου σχήματος.

Σελόντα
Σελόντα

Να σημειωθεί ότι πέρα από την Amerra Capital που ελέγχει ήδη την Ανδρομέδα Ιχθυοκαλλιέργειες, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεσμευτική προσφορά κατέθεσαν η Diorasis International και η HIG (Harvard Investment Group) αλλά και  τουλάχιστον ένα ακόμη σχήμα από τις Oaktree, Duet, Butterfly, Hybrid Capital και Tinicum που συμμετείχαν στην τελική φάση.

Το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό είναι μεγάλο, καθώς η έκβασή του θα καθορίσει την επόμενη μέρα όχι μόνο στην ελληνική αλλά στην παγκόσμια ιχθυοκαλλιέργεια.

Από την συνένωση των δυο εταιρειών αναμένεται να προκύψει ένα γιγαντιαίο σχήμα που θα διαχειρίζεται πάνω από 80 μονάδες πάχυνσης, θα πραγματοποιεί πωλήσεις άνω των 350 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και θα απασχολεί πάνω από 2.000 εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέσσερις προσφορές για Νηρέα και Σελόντα – Σε λίγες μέρες ο νικητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι σημαίνει η συνένωση Νηρέα και Σελόντα – Γιατί οι τράπεζες «έσπασαν» την πώληση στα δυο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Βαλαχής (Ανδρομέδα) για Νηρέα – Σελόντα: «Έχουμε τα εχέγγυα για να κερδίσουμε τον διαγωνισμό»

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ATHEX – Euronext: Η πραγματικότητα γύρω από 10 «μύθους» για τη Δημόσια Πρόταση
Κ. Πιερρακάκης: Η Ελλάδα όλο και πιο ελκυστική για επενδύσεις
Κικίλιας σε ΥΦΥΠΕΞ ΗΠΑ: Θα συνεργαστούμε με βάση τα κοινά μας συμφέροντα και προς όφελος της μέσης οικογένειας
ΕΕ: Συμφωνία για μείωση εκπομπών 90% έως το 2040
EuroHoldings (Αριστείδης Πίττας): Στροφή στα τάνκερ με αγορά πλοίου MR αξίας των 31,83 εκατ. δολαρίων
Σεμπαστιέν Λεκορνί: Ξεκινά η διαδικασία διακοπής της λειτουργίας της πλατφόρμας Shein στη Γαλλία
Στουρνάρας (ΤτΕ): Οι κίνδυνοι για τη ζώνη του ευρώ είναι καθοδικοί
Η «Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε.» μετονομάζεται σε «Y/KNOT Invest A.E.»
Μπόργκε Μπρέντε (WEF): Αυτές είναι οι 3 «φούσκες» που απειλούν τις παγκόσμιες αγορές
Θεοδωρικάκος: Ετοιμάζουμε καθεστώς του Αναπτυξιακού νόμου ύψους 150 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από εταιρείες ΑΙ