• Business

    Γ. Βαλαχής (Ανδρομέδα) για Νηρέα – Σελόντα: «Έχουμε τα εχέγγυα για να κερδίσουμε τον διαγωνισμό»


    Αισιόδοξος για την πρόταση της Amera στον διαγωνισμό πώλησης του Νηρέα και της Σελόντα δήλωσε ο επικεφαλής της Ανδρομέδα, τονίζοντας πως διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει στον διαγωνισμό και να οδηγήσει τη συγκέντρωση στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας.

    Ο κ. Δημήτρης Βαλαχής, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε πως στόχος της Amera είναι η δημιουργία μιας εταιρείας που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο και πρόσθεσε πως θα αξιοποιήσει κάθε δύναμη που υπάρχει στον Νηρέα και στη Σελόντα, αλλά και πολλά από τα αξιόλογα στελέχη τους.

    «Θα συνενώσουμε δυνάμεις, θα μοιραστούμε γνώσεις πληροφορίες, ώστε η νέα ομάδα να μπορεί να ηγηθεί μιας πολύ μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Θα αλλάξουμε τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια εταιρεία πρότυπο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Βαλαχής επεσήμανε πως ο όμιλος της Amera έχει την εξειδίκευση, την γνώση αλλά και το σχέδιο για να επαναφέρει την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης και κερδοφορίας, συμπληρώνοντας πως από το 2007 έως σήμερα έχει αποδεδειγμένα σχεδιάσει και υλοποιήσει στρατηγικές εξαγορών και και ενοποίησης με περισσότερες από δέκα ολοκληρωμένες επενδύσεις.

    Είπε ακόμη ότι αμέσως μετά την εξαγορά, θα τεθεί σε εφαρμογή ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που θα αφορά την αναβάθμιση των υποδομών και της παραγωγικότητας του Νηρέα και της Σελόντα αλλά και την επανατοποθέτηση των προϊόντων τους, στις διεθνείς αγορές.

    «Θα συμμορφωθούμε στις υποδείξεις της Επιτροπής»

    Όσον αφορά στην έγκριση που απαιτείται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να ολοκληρωθεί το deal, ο κ. Βαλαχής εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας πως με βάση την ενημέρωση που έχει από τους συμβούλους και τα στελέχη της επιχειρήσεις δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.

    Επεσήμανε ωστόσο πως εάν χρειαστεί η εταιρεία θα συμμορφωθεί με τις οδηγίες της Επιτροπής.

    Αναφορικά με την πρόταση της Amera, και αν αυτή αφορά τις δυο εταιρείες μαζί ή ξεχωριστά, ο κ. Βαλαχής απέφυγε να απαντήσει ευθέως, ωστόσο είπε πως στόχος «όσων συμμετέχουν στο διαγωνισμό είναι να δημιουργήσουν μια εταιρεία, με το μέγεθος να πρωταγωνιστήσει σε διεθνές επίπεδο και να καθορίσει τις εξελίξεις εντός και εκτός συνόρων».

    Ο επικεφαλής της Ανδρομέδας, ερωτώμενος σχετικά, διευκρίνισε πως η Amera διαθέτει τα κεφάλαια που απαιτούνται για την ανάπτυξη των δυο εταιρειών και την ενίσχυση της παρουσίας τους στις διεθνείς αγορές.

    Σχετικά με την πορεία της Ανδρομέδα, σημείωσε πως αναμένεται να «κλείσει» με ρεκόρ κερδοφορίας και το 2017, ύστερα από το 2016 και 2015 ενώ οι πωλήσεις της θα ξεπεράσουν τα 110 εκατ. Ευρώ, με τις προοπτικές να είναι ευοίωνες και για τη νέα χρονιά.

    Επιπλέον, φέτος ξεκίνησε να υλοποιεί ένα νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 40 εκατ. ευρώ, με στόχο την βελτίωση των μονάδων παραγωγής, σε Ελλάδα και Ανδρομέδα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

    Η Ανδρομέδα απασχολεί συνολικά 640 άτομα (370 στην Ελλάδα και 270 στην Ισπανία) και παράλληλα διατηρεί 6 στρατηγικής τοποθέτησης παραγωγικά κέντρα ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές σε πάνω από 20 χώρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιχθυοκαλλιέργειες: Τα φαβορί για τον Νηρέα και την Σελόντα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νηρέας – Σελόντα: Τι ακριβώς συμβαίνει. Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βιτάλι Μπορίσοφ: Ο Ρώσος κροίσος που επενδύει 408 εκ. ευρώ στην Ελούντα



    ΣΧΟΛΙΑ