ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα 5», που πραγματοποιείται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως τις 4 Νοεμβρίου, ήταν η αφορμή της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο έθιξε το ζήτημα πως η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ, επικαλούμενο τη συμφωνία των Παρισίων του 1947, τονίζει πως η θαλάσσια περιοχή γύρω από το ελληνικό νησί έχει οριστεί ως αποστρατικοποιημένη, άρα δεν επιτρέπονται οι στρατιωτικές ασκήσεις.
Στην ίδια ανακοίνωση, η Άγκυρα επισημαίνει πως έχει ήδη προειδοποιήσει την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα επί του θέματος και υπενθυμίζει την ανάγκη «να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο».
Ολοκληρώνοντας η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες «να αποφεύγουν ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» και συμβουλεύει τρίτες χώρες να μην λαμβάνουν μέρος στις «ενέργειες της Ελλάδας».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Eπιβάτης δάγκωσε 2 γυναίκες που του πήραν τη σειρά (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Πώς θα το αγοράσετε και θα το χρησιμοποιήσετε
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπουργείο,ΟΑΣΑ και Αρχή συναντιούνται για το e-εισιτήριο μέσω Διαδικτύου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σοφία Βικτωράτου: Η σχεδιάστρια υποδημάτων μιλά στο Mononews για την τέχνη στα βήματά της
- Μυτιληναίος (Metlen): Πώς έκανε ρεκόρ εσόδων 6,1 δις και η πρόβλεψη για EBITDA άνω του 1 δισ.
- Alpha Bank: Road shows σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία – Το μεγάλο στοίχημα Ψάλτη για κέρδη 1,4 δισ. ευρώ και μερίσματα 4 δισ. έως το 2030
- The Mononews Quiz 6/11/2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.