• Top Stories

    Μάρτυρας για τον Γιάννη Πεχλιβανίδη

    • NewsRoom
    Γιάννης Πεχλιβανίδης

    Γιάννης Πεχλιβανίδης


    Την άποψη ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν θα μπορούσε να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση στις 14 Ιουνίου 2012 για αύξηση των κεφαλαιακών της αναγκών στα περίπου 400 εκατ. ευρώ, επειδή τη δεδομένη στιγμή δεν υπήρχε συγκεκριμένη πληροφορία και ενδεχομένως μια τέτοια ανακοίνωση να ήταν και παραπλανητική, διατύπωσε χθες ο διδάκτωρ και δικηγόρος με μεταπτυχιακό τίτλο στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο Πα­ναγιώτης Σταϊκούρας, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Πεχλιβανίδη.

    Κατά την κυρίως εξέταση του και ερωτηθείς τι παρατηρεί στον πίνακα που παρουσίασε ενώπιον του δ.σ. της τράπεζας ο πρώην γενικός οικονομικός της διευθυντής Χριστής Χατζημιτσής κατά την επίδικη περίοδο, ο μάρτυρας ανέφερε ότι αυτό που βλέπει είναι ότι στους βασικούς παράγοντες που συνδιαμόρφωναν το κεφαλαιακό έλλειμμα της τράπεζας δεν υπήρχαν συγκεκριμένα ποσά, αλλά ερωτηματικά. Ερωτηθείς εάν από τον πίνακα και με βάση την εμπειρογνωμοσύνη του για τα θέματα λειτουργίας της αγοράς, μπορεί να βγάλει συγκεκριμένο συμπέρασμα ως προς το ποσό του κεφαλαιακού ελλείμματος, ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά.

    Κατά την αντεξέτασή του, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Πωλίνα Ευθυβούλου τού υπέβαλε ότι στο δικαστήριο πήγε για να πει όσα του υπέδειξε η υπεράσπιση του κ. Πεχλιβανίδη και επομένως η γνώμη που εξέφρασε δεν μπο­ρεί παρά να θεωρηθεί αποσπασματική και όχι ολοκληρωμένη. Ο κ. Σταϊκούρας διαφώνησε, λέγοντας ότι δεν του τέθηκαν οποιαδήποτε άλλα στοιχεία για να εκφέρει γνώμη πέραν των όσων ανέφερε ο ίδιος ο Γιάννης Πεχλιβανίδης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Να πάνε στον εισαγγελέα οι επιχειρηματίες που τα έφαγαν με τις Porsche, τα liar jet και τα πούρα. Όχι οι τραπεζίτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχεται αύξηση φόρου από 50 έως 650 ευρώ – Πόσο θα επιβαρυνθούμε από τη μείωση του αφορολόγητου

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντικαταστάθηκαν 5 στους 6 συνεργάτες της Ελένης Ράικου – Ποιοι θα είναι οι επίκουροι της νέας εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη



    ΣΧΟΛΙΑ