• Top Stories

    Καταιγίδες και χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας – Άστατος καιρός σε όλη τη χώρα (video)

    • NewsRoom
    καιρός


    Καταρρακτώδης βροχή ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αττική, πλήττοντας πολλές περιοχές και ανατρέποντας το καλοκαιρινό κλίμα.

    Πρωτόγνωρες ήταν οι σκηνές στο κέντρο της Αθήνας, με περαστικούς και τουρίστες να σπεύδουν να βρουν καταφύγιο κάτω από τις τέντες στα μαγαζιά της πλατείας στο Μοναστηράκι, προκειμένου να καλυφθούν από την βροχή.

    Λίγη ώρα αργότερα, μάλιστα, το ξαφνικό μπουρίνι μετατράπηκε σε δυνατή χαλαζόπτωση, γεγονός σίγουρα ασυνήθιστο για το κέντρο της πρωτεύουσας.

    Άστατος καιρός

    Άστατος ο σημερινός καιρός. Αρχικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τοπικά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.

    Σταδιακά οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης και πιθανόν στο Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένεται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, με πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.

    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Κυριακή

    Μακεδονία, Θράκη

    Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
    Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
    Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

    Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
    Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
    Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
    Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Από το βράδυ βελτίωση.
    Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.
    Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
    Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.



    ΣΧΟΛΙΑ