Οικονομία & Επιχειρήσεις

Aνατροπή: Kανονικά το take away σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική

  • NewsRoom
καφές-χάρτινο


Με μία ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα για το take away τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Η απόφαση ελήφθη με το σκεπτικό ότι από την αναστολή του take away προβλέπεται να δημιουργηθεί σύγχυση και να προκληθούν περισσότερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση:

«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Νωρίτερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «Έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά».

Ωστόσο, λίγο αργότερα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο διευκρίνισε πως η απαγόρευση του take away δεν ισχύει σήμερα, αλλά από αύριο Κυριακή, και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από τις 6 π.μ.

Άδωνις Γεωργιάδης: Από το Μάιο και μετά η υποχώρηση της πανδημίας

Το μετέωρο βήμα της εστίασης: Η θηλιά των ενοικίων, οι οικειοθελείς αποχωρήσεις και το αβέβαιο μέλλον

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ