• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Συνεργός στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, ο τρίτος νεκρός των φυλακών Κορυδαλλού

    • NewsRoom
    φυλακές


    Ο τρίτος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, που βρίσκεται δολοφονημένος, μέσα σε μόλις δέκα ημέρες, φέρεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να υπήρξε συνεργός των ανθρώπων, που συμμετείχαν στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

    Οι πρώτες ενδείξεις θανάτου του 34χρονου κρατούμενου μαρτυρούν χρήση ναρκωτικών ουσιών, ωστόσο οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των επίσημων τοξικολογικών εξετάσεων, για να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για απλή χρήση ή για δηλητηρίαση.

    Οι αστυνομικές αρχές χαρακτηρίζουν τον δολοφονηθέντα «το παιδί για όλα τα θελήματα», του γραφείου ενοικιάσεως εκτελεστών, όλων των κατηγοριών, τόσο μέσα στις φυλακές, όσο και έξω από αυτές. Πιο συγκεκριμένα, ο νεκρός κρατούμενος φαίνεται να είχε προσφέρει καταφύγιο στους δράστες της δολοφονίας, τον Οκτώβριο του 2017, στο σπίτι του, στην Καλλιθέα.

    Το διάστημα εκείνο, η ΕΛ.ΑΣ είχε εντοπίσει στο σπίτι του κρατουμένου βαρύ οπλισμό και αστυνομικές στολές. Όπως δηλώνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ο εν λόγω εξοπλισμός αναμένετο να χρησιμοποιηθεί από κατηγορούμενο για υπόθεση απόπειρας δολοφονίας άλλου δικηγόρου, το 2014, έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Πεντέλης, προκειμένου να αποδράσει.

    Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε συσχετιστεί με το σκάνδαλο της Energa Power και η δίκη αναμενόταν να ξεκινήσει στις 7 Νοεμβρίου του 2017. Το πλάνο απόδρασης των κατηγορουμένων όριζε πως ένα αρχηγικό μέλος θα προφασιζόταν ασθένεια, προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και, κατά τη μεταφορά, οι συνεργοί, μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς, θα τους απελευθέρωναν, χρησιμοποιώντας το βαρύ εξοπλισμό.

    Το σχέδιο απόδρασης ανετράπη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, από τη σύλληψη του νεκρού κρατούμενου. Ο 34χρονος φαίνεται ότι συσχετιζόταν και με ηγετικά μέλη της εγκληματικής ομάδας του Αρμπέρ Μπάκο, του μακελάρη του Μικρολίμανου, που πρόσφατα δολοφονήθηκε μέσα στις φυλακές, με 50 μαχαιρίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπ. Δικαιοσύνης: Νέα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη δολοφονία Μπάκο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δολοφονία κρατουμένου στον Κορυδαλλό: «Μου φερόταν σαν υπηρέτης και τον σκότωσα»



    ΣΧΟΛΙΑ