• Κοινωνία

    Δολοφονία κρατουμένου στον Κορυδαλλό: «Μου φερόταν σαν υπηρέτης και τον σκότωσα»

    • NewsRoom

    Αμπέρ Μπάκο


    Το έναυσμα που τον οδήγησε στην δολοφονία του συγκρατουμένου του, Αρμπέρ Μπάκο στις φυλακές Κορυδαλλού, αποκάλυψε ο δράστης στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά του Μπάκο απέναντί του ήταν αυτό που τον ώθησε στην αποτρόπαια πράξη.

    «Μόλις μπήκε στο κελί μού είπε: “βάλε μου τις παντόφλες και φτιάξε μου καφέ”. Μου φερόταν σαν να είμαι υπηρέτης του, φρόντισα, όμως, αυτές να είναι οι τελευταίες του λέξεις» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο δράστης της ανθρωποκτονίας.

    Το θύμα αλβανικής καταγωγής, όπως και ο ομοεθνής του δράστης, είχαν μεταχθεί από το κέντρο κράτησης Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

    Οι συγκατηγορούμενοι βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλαιότερα. Τότε ήταν που ο δράστης έσφαξε με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι τον Μπάκο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δολοφονία εμπλέκεται και ένας Έλληνας κρατούμενος, που φέρεται να κρατούσε το θύμα ακινητοποιημένο ώστε να διευκολύνει το μαχαίρωμα από τον δράστη.

    Από τη μεριά του, ο τρίτος εμπλεκόμενος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι είδε τους δύο άνδρες να διαπληκτίζονται και ενεπλάκη χωρίς να γνωρίζει τον λόγο της διαφωνίας τους.

    Σε λίγη ώρα οι δύο κρατούμενοι πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πειραιά.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάκο είχε συλληφθεί το 2014 αφού είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μικρολίμανο, για τα μάτια μιας χορεύτριας, τραυματίζοντας συνολικά έντεκα άτομα.

    Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπάτιος Πατμάνογλου: Η αλήθεια για την αποζημίωση του 1,2 εκατ. ευρώ (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον εισαγγελέα ο 62χρονος που έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λήστεψαν και έδειραν ηλικιωμένους για 50 ευρώ!



    ΣΧΟΛΙΑ