• Κοινωνία

    Δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Στον δολοφονημένο Μπάκο ρίχνουν τις κατηγορίες οι φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί

    • Ρεγγίνα Σπυράτου


    Στον άγρια δολοφονημένο συμπατριώτη τους Μπάκο έριξαν όλες τις ευθύνες για το θάνατο του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οι 3 κατηγορούμενοι ως ηθικοί ή φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

    Στις απολογίες τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών κράτησαν την ίδια γραμμή: την εντολή για τον εκφοβισμό του δικηγόρου του επιχειρηματία Άρη Φλώρου την έδωσε ο Αρμπερ Μπάκο που, ενώ εκκρεμούσε αυτή η δίκη, δολοφονήθηκε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Ο πρώτος φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, Κλοντιάν Λεκοτσάι (και φερόμενος αρχηγός της μαφίας των φυλακών) υποστήριξε απολογούμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου:

    «Να πω ότι είμαι καθαρός ουρανός, δεν είμαι. Αλλά για αυτά που έχω κάνει, έχω καταδικαστεί. Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτός έδωσε την εντολή στον Μπραχιμάι να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει. Ήταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει. Ήθελαν να πάρουν λεφτά από τον Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από το δικηγόρο για το πού μένει ο Φλωρος».

    Για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο Λεκοτσάι ισχυρίστηκε πως ο Άρμπερ Μπάκο του είπε πως την εντολή την είχε δώσει ο Αρ. Φλώρος:

    «O Mπάκο μου είπε ότι είχαν συμφωνήσει 100 χιλιάδες ευρω. Tην εντολή την είχε δώσει ο Φλώρος. Επειδή η δουλειά δεν έγινε, δεν πήραν χρήματα».

    Ο δεύτερος φερόμενος ως ηθικός αυτουργός Ντούλτσε Όλντι νοιάζεται για την… οικογένειά του θύματος. Όπως είπε:

    «Για μένα καλό είναι να βγει η αλήθεια. Να μαθει και η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος. Μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπάκο. Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε.. Η οικογένειά του όμως πρέπει να μάθει την αλήθεια. Είναι κρίμα».

    Το νεκρό Μπάκο «έδειξε» και ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός, της δολοφονίας Ιμπραχήμ Μπραχιμάι:

    «Να τον τραυματίσω ήθελα και να τον φοβίσω για να φύγει το μήνυμα»,  είπε απολογούμενος υποστηρίζοντας πως την εντολή του την έδωσε ο Μπάκο.

    Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Οκτωβρίου με την πρόταση του εισαγγελέα του δικαστηρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ