• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σεσημασμένοι οι ληστές που πυροβόλησαν τον Αλέξανδρο Σταματιάδη-Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

    • NewsRoom


    Για τρίτη ημέρα δίνει μάχη στην εντατική θεραπεία ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης μετά την επίθεση που δέχθηκε από δύο ληστές στο σπίτι του στην Κηφισιά. Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι καθώς ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο παραμένει διασωληνωμένος και σε καταστολή, στην εντατική.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, οι δράστες φέρονται να είναι αλλοδαποί, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής και όπως όλα δείχνουν επιλέγουν τυχαία τους στόχους τους.

    Με οδηγό την περιγραφή της συζύγου του 53χρονου επιχειρηματία από την Κηφισιά, αλλά και τα καρέ από τη ληστρική επίθεση που σημειώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα στην κατοικία του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή στη Βουλιαγμένη, οι αναλυτές της Ασφάλειας προσπαθούν να αξιοποιήσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για να φθάσουν στα ίχνη των δραστών της άγριας επίθεσης σε βάρος του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

    Στόχος σε πρώτη φάση είναι να διαπιστώσουν αν είναι οι ίδιοι δράστες και στη συνέχεια αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκδοχή, να ψάξουν τα κοινά δρομολόγια που ακολούθησαν για να απομακρυνθούν από τις δυο οικίες σε βόρεια και νότια προάστια και να εντοπίσουν το στίγμα τους.

    Μέχρι στιγμής, από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν έχουν λάβει κάποιο θετικό στοιχείο που να ρίχνει φως στις έρευνες, ενώ όσα έχουν πει σε πρώτη φάση οι αυτόπτες μάρτυρες δεν δίνουν πολλά για το προφίλ των δραστών.

    Εντούτοις οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πιστεύουν ότι η επιλογή του σπιτιού του Αλέξανδρου Σταματιάδη ήταν τυχαία και δεν υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση.

    Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φέρεται οι δράστες να είναι αλλοδαποί, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής, χωρίς κάποιο χαρακτηριστικό στο modus operandi τους που επιλέγουν τυχαία τους στόχους τους.

    Φορούν γάντια και full face κουκούλες γιατί είναι κατά πάσα πιθανότητα σεσημασμένοι, ενώ οι αστυνομικοί του Διαρρηκτών που χειρίζονται την υπόθεση, δεν έχουν καταλήξει ακόμα στον τρόπο διαφυγής τους. Πώς δηλαδή έφυγαν από το σημείο, με τι όχημα και ποιο δρομολόγιο ακολούθησαν για να σβήσουν τα ίχνη τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκκληση για αιμοπετάλια από την οικογένεια του 52χρονου επιχειρηματία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι έγινε η επίθεση στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο γιος του Α. Σταματιάδη, Αχιλλέας προσεύχεται για τον πατέρα του



    ΣΧΟΛΙΑ