• Ελλάδα

    Έτσι έγινε η επίθεση στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη

    • NewsRoom
    astinomia


    Συμπληρώνεται σταδιακά το «παζλ» για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη, στον πρώτο όροφο της μεζονέτας της Κηφισιάς, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι οι δύο ληστές επέλεξαν τυχαία τη μεζονέτα του Ελληνοαυστριακού επιχειρηματία. Για τον λόγο αυτό, οι δράστες προσπάθησαν αρχικά να μπουν στη μεζονέτα του αδερφού του επιχειρηματία, η οποία βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο, αλλά πιθανότατα τούς απέτρεψε η ύπαρξη συναγερμού. Αυτός είναι και ο λόγος που στην εξώπορτα του σπιτιού του υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

    Τα νέα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι οι ληστές δεν φορούσαν μόνο κουκούλες, αλλά και γάντια, κάτι που μαρτυρά ότι πιθανότατα είναι σεσημασμένοι, ενώ εκτός από το εννιάρι πιστόλι με το οποίο πυροβόλησαν τον 52χρονο και το διαρρηκτικό εργαλείο που χρησιμοποίησαν για να χτυπήσουν στο κεφάλι το θύμα τους, φέρεται να είχαν πάνω τους και αναισθητικό σπρέι με το οποίο ψέκασαν τον σκύλο της οικογένειας.

    Ένα ακόμη συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι έρευνες είναι ότι οι δράστες ανέβηκαν στον πρώτο όροφο γιατί δεν κατάφεραν να βρουν κάτι πολύτιμο στο ισόγειο. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν περίμεναν τη δυναμική αντίδραση του 52χρονου που όρμησε πάνω τους για να προστατεύσει την οικογένεια του και τον πυροβόλησαν τρεις φορές.

    Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι επίσημες καταθέσεις από τους δύο αυτόπτες μάρτυρες, τη σύζυγο του Αλέξανδρου Σταματιάδη, Χαρά Ξυλά, και τον 18χρονο γιο του. Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει να το επιτρέψει η ψυχολογική κατάσταση της κυρίας Ξυλά.

    Παράλληλα, η Αστυνομία προσπαθεί να καταλήξει σε έναν κύκλο υπόπτων που το προφίλ τους μοιάζει με αυτά των δραστών, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε η σύζυγος του 52χρονου.

    Την ίδια ώρα, αναμένονται και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για τους τρεις κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι «καθαρό» ή αν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν.

    Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναζητούν μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που διαθέτουν σπίτια και καταστήματα στην περιοχή το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών. Αυτό είναι ίσως και το βασικότερο κομμάτι της έρευνας καθώς αν εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που να τους δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ίσως είναι και αυτό που θα αποτελέσει το «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σύζυγος 52χρονου επιχειρηματία: Είδα δύο άτομα με κουκούλες και όπλο πάνω από τα κεφάλια μας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα νεότερα για την υγεία του 52χρονου επιχειρηματία που πυροβόλησαν ληστές στη Κηφισιά



    ΣΧΟΛΙΑ