• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Έκκληση για αιμοπετάλια από την οικογένεια του 52χρονου επιχειρηματία

    • NewsRoom


    Έκκληση για αιμοπετάλια κάνει η οικογένεια του επιχειρηματία, Αλέξανδρου Σταματιάδη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε από δύο αδίστακτους ληστές, τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας.

    Σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γιος του επιχειρηματία, Αχιλλέας Σταματιάδης, επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή ο 52χρονος έχει ανάγκη αιμοπεταλίων, καλώντας τον κόσμο να βοηθήσει τον πατέρα του και ευχαριστεί όσους ήδη το έχουν κάνει.

    Συγκεκριμένα αναφέρει:

    Ευχαριστούμε πολύ για την τόσο συγκινητική προσέλευση και προσφορά σε αίμα για τον πατέρα μας, Αλέξανδρο.

    Αυτή την ώρα ο Αλέξανδρος χρειάζεται άμεσα ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ.

    Παρακαλούμε και πάλι κυρίως άνδρες που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις να προσέλθουν άμεσα στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, Λ. Μεσογείων 154 115 27 Αθήνα, κτίριο 8, ώρες 8.00 π.μ. με 18.00 μ.μ.

    1. Συχνοί αιμοδότες μέχρι 55 ετών, αραιοί αιμοδότες μέχρι 50 ετών
    2. Κανονικού βάρους (όχι παχύσαρκοι ή λιποβαρείς)
    3. Να μη ζαλίζονται όταν δίνουν αίμα
    4. Να έχει περάσει ένας μήνας από την τελευταία αιμοδοσία

    Για τις γυναίκες ισχύουν όλα τα παραπάνω και επιπλέον να μην έχουν πάνω από 2 κυήσεις στη ζωή τους (δεν αναφερόμαστε μόνο σε τοκετούς).

    Η διαδικασία έχει ως εξής:

    Προσέρχεστε στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, Λ. Μεσογείων 154 115 27 Αθήνα, κτίριο 8, ώρες 8.00 π.μ. με 18.00 μ.μ.

    Στην πρώτη επίσκεψη χωρίς ραντεβού γίνεται αιμοληψία για δείγμα αιμοπεταλίων

    Εφόσον τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά θα ειδοποιηθούν οι εθελοντές να προσέλθουν στο νοσοκομείο με ραντεβού για τη λήψη αιμοπεταλίων. Η διαδικασία διαρκεί 1 ώρα. Στη συμπλήρωση της αίτησης, παρακαλούμε να διευκρινίσετε ότι πρόκειται για προσφορά ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ για τον Αλέξανδρο Σταματιάδη του Αχιλλέα.

    Είναι σημαντικό να κινητοποιηθούμε όλοι άμεσα για να έρθουν οι εθελοντές για έλεγχο σήμερα Μ. Τετάρτη μέχρι τις 18.00 μ.μ. ή τη Μ. Πέμπτη το πρωί ώστε να καταφέρουμε να δώσουμε μια πρώτη δόση αιμοπεταλίων στον Αλέξανδρο μέχρι την Μ. Παρασκευή.

    Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους.

    Τις προηγούμενες ημέρες η οικογένεια του επιχειρηματία είχε κάνει έκκληση για αίμα. Σύμφωνα με το νοσοκομείο «Γεννηματάς» οι ανάγκες 30 φιαλών υπερκαλύφθηκαν, καθότι η προσέλευση ήταν μεγάλη και συγκεντρώθηκαν συνολικά 60.

    Σταθερά σε κρίσιμη κατάσταση ο επιχειρηματίας

    Σύμφωνα με το χθεσινό, πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του κ. Σταματιάδη δεν παρουσίασε επιδείνωση, που θα αποτελούσε ένα σημαντικό, μάλλον «βαρύ», δεδομένο στην εκτίμηση των θεραπόντων ιατρών.

    Από το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας οπότε ολοκληρώθηκαν πολύωρες σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις στον θώρακα, το ήπαρ και τον δεξιό νεφρό και ο 52χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ, μέχρι σημερα η πορεία που διένυσε ήταν πολύ δύσκολη: καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά και του χορηγήθηκαν περισσότερες απο 20 μονάδες αίματος.

    Υποβλήθηκε σε «διορθωτικές» επεμβάσεις σηπτικής φύσεως – του αφαιρέθηκε αιμοστατικό υλικό που είχε χρησιμοποιηθεί για τις επεμβάσεις του ήπατος και της νεφρεκτομής. Χρειάστηκε να υποστηριχθεί, εκτός από την αναπνευστική, και η νεφρική λειτουργία του ασθενή. Και φυσικά θεωρείται δεδομένο πως θα χρειαστεί να ξαναμπεί στο χειρουργείο με τις επεμβάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί, πχ για να τοποθετηθεί καθετήρας ή κάποια παροχέτευση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του 52χρονου επιχειρηματία της Κηφισιάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι έγινε η επίθεση στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο γιος του Α. Σταματιάδη, Αχιλλέας προσεύχεται για τον πατέρα του



    ΣΧΟΛΙΑ