• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Καθημερινό φαινόμενο οι επιθέσεις κρατουμένων σε σωφρονιστικούς στις φυλακές Πατρών


    Την έκρυθμη κατάσταση στις φυλακές Πατρών καταγγέλλει ο πρώην Πρόεδρος και μέλος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Διονύσης Μπάρμπας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου οι επιθέσεις κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων πλέον αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

    Μιλώντας στο tempo24.gr είπε χαρακτηριστικά «Πλέον έχουμε ξεφύγει από τις λεκτικές επιθέσεις και δεχόμαστε επιθέσεις σώμα με σώμα. Αισθανόμαστε ότι κινδυνεύουμε καθημερινά, ενώ είμαστε τελείως απροστάτευτοι. Το τραγικό είναι ότι στο προ ημερών Πανελλήνιο Συνέδριο του κλάδου μας, δυστυχώς δεν ήταν ούτε ένας, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ούτε από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;».

    Αφορμή για τα όσα γνωστοποιεί ο κ. Μπάρμας, στάθηκε το τελευταίο επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Πάτρας, με τραυματισμό σωφρονιστικού υπαλλήλου.

    Όλα ξεκίνησαν από συμπλοκή μεταξύ των κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου. Οι υπάλληλοι έσπευσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά δύο εξ αυτών δέχθηκαν επίθεση από Έλληνα κρατούμενο, ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. Τόσο ο κρατούμενος, όσο και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο κυρίως για προληπτικούς λόγους.

    Σύμφωνα με τον κ. Μπάρμπα, οι συνδικαλιστές ενώσεις, έχουν στείλει ουκ ολίγες φορές, έγγραφα διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία, καθώς το φαινόμενο έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις και παρατηρείται σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φυλακές Τρικάλων: Τριπλή έρευνα για τη νέα επίθεση σε βάρος σωφρονιστικού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κραυγή αγωνίας από την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ