Μετά τον τρόμο που επικράτησε την Μ.Τρίτη στο Καστελόριζο για πιθανή απόβαση Τούρκων ακόμη μία επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Μ. Τετάρτης την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος στη Χίο.
Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που βρίσκονταν στο σημείο, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν 40 περίπου άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου 611 που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή.
Για αρκετή ώρα το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει.
Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.
Πηγή: politischios.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κατρούγκαλος: Η Τουρκία ξέρει πως αν εμπλακεί σε πόλεμο στο Αιγαίο θα χάσει
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκλητικοί οι Τούρκοι: Υπερπτήση ενός F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουβέλης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη και αποφασισμένη να αποτρέψει τον κίνδυνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι είπε ο Χρυσοχοΐδης στο Room για το FBI, ο… σεσημασμένος Ρίζος, τι τρώνε οι στρατηγοί με Τασούλα και που πήρε πρωτάθλημα η Κύπρος
- Στεγαστικό: Η ΤτΕ προειδοποιεί για νέους κινδύνους – Απλησίαστα τα σπίτια, αυξάνεται ο φόβος υπερδανεισμού
- Ρίζος Ρίζος: Από το 2013 στο «Χωριάτικο» – Οι offshore, τα 750.000 ευρώ και η σύλληψη 13 χρόνια μετά
- Ο Μπεκίρης και οι εθελοντές της εξουσίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.