• Πολιτική

    Κατρούγκαλος: Η Τουρκία ξέρει πως αν εμπλακεί σε πόλεμο στο Αιγαίο θα χάσει

    • NewsRoom


    Την άποψη ότι η Τουρκία γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τυχόν πόλεμο στο Αιγαίο Πέλαγος εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις που της προσδίδουν μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα.

    Παράλληλα ο κ.Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα ασφαλής που δεν χρειάζεται να φοβάται, αλλά διευκρίνισε ότι η τουρκική προκλητικότητα σημαίνει πως πρέπει πάντοτε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση.

    Επισήμανε ακόμα ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές διπλωματικές συμμαχίες που αυξάνουν την ασφάλειά της, ενώ παράλληλα τα δίκαιά της προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο.

    Ωστόσο ο κ. Κατρούγκαλος κράτησε αποστάσεις από τις αιχμηρές τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, σημειώνοντας πως κάθε πολιτικός οφείλει να είναι προσεκτικός σε διατυπώσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα.

    Διευκρίνισε πάντως πως ο καθένας τοποθετείται ανάλογα με το προσωπικό του ύφους κι ότι σε κάθε περίπτωση ο ΥΕΘΑ εκφράζει μία ενιαία κυβερνητική πολιτική η οποία επιβλέπεται από τον πρωθυπουργό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κουβέλης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη και αποφασισμένη να αποτρέψει τον κίνδυνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν: «Να επιστρέψει τους Έλληνες στρατιωτικούς»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο Καμμένος τα έβαλε τώρα με τον Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ