• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αλαφούζος, Μαρινάκης, Καλογρίτσας και Κυριακού οι νικητές. Πάνω απο 246 εκ. ευρώ το τίμημα για τις άδειες (video)

    • Αθηνά Λαρδή


    Έλαβε τέλος η μαραθώνια δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Τέσσερις πήραν και αυτοί είναι οι κύριοι Αλαφούζος με 43 εκατομμύρια ευρώ,  Καλογρίτσας με 52 εκατομμύρια , Κυριακού με 76 εκατομμύρια ευρώ  και Μαρινάκης 74 με εκατομμύρια ευρώ . Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι κ. Βαρδινογιάννης (Star) και Κοντομηνάς (Alpha). To συνολικό ποσό εκτινάχθηκε στο απίστευτο ποσό των 246 εκ ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα έδωσε ο κ. Κυριακού.

    pinak1 pinak2

    Κώστας Κιμπουρόπουλος (Σκάι): Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική

    “Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική. Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε στη χώρα”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ Κώστας Κιμπουρόπουλος ο οποίος ήταν ο διεκδικητής που εξασφάλισε την πρώτη τηλεοπτική άδεια.

    “Ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά. Ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Θα δείτε τι έχει γίνει. Η άδεια για εμάς κράτησε περίπου 10 ώρες. Οι πιο χρονοβόρες ήταν η 3η και η 4η περίπου στις 14 ώρες. Δεν διεκδικήσαμε άδεια. Ήρθαμε να διαπραγματευθούμε λύτρα” έκλεισε τις δηλώσεις του ο κ. Κιμπουρόπουλος από τον ΣΚΑΙ.

    Ιβάν Σαββίδης: Συγχαρητήρια στους νικητές

    “Είμαι χαρούμενος για τα έσοδα των αδειών στον κρατικό προϋπολογισμό. Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές. Ελπίζω τα έσοδα να βοηθήσουν ανασφάλιστους υπερήλικες πόντιους. Ρωτήθηκε για το αν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια. Σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των μίντια. Για τη διαδικασία: Πρωτότυπη, θύμιζε λίγο φυλακή. Ακόμη και στις τουαλέτες πηγαίναμε με αστυνομικό. Για το ύψος των χρημάτων που προσέφερε: Μέχρι εκεί που έπρεπε. Στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά. Εκπλήρωσα την αποστολή μου.”

    Νίκος Παππάς: Δεν περιμέναμε το τίμημα να φθάσει τόσο ψηλά

    “Η διαδικασία ήταν απολύτως επιτυχημένη και δίνεται η δυνατότητα στην Ελλάδα να περάσει σε μια νέα τηλεοπτική εποχή, σε μια νέα εποχή όπου η νομιμότητα θα είναι κρυστάλλινη, σε μια εποχή όπου η χώρα μας στέλνει ένα μήνυμα κι εντός κι εκτός συνόρων ότι για όλους υπάρχουν κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να εφαρμόζονται.

    Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά αλλά και εκπροσωπώντας και την ελληνική πολιτεία σε αυτή τη διαδικασία κάθε εργαζόμενο, κάθε άνθρωπο που υπερέβαλε εαυτό για να φτάσει αυτή η διαδικασία σε αυτό το θετικό τέλος. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε πλέον ούτως ώστε να αποδώσουμε στον Έλληνα πολίτη τηλεοπτικό προϊόν που δικαιούται. Διότι η τηλεόραση είναι ψυχαγωγία, είναι πολιτισμός, είναι ενημέρωση και το Σύνταγμα μας είναι σαφές.

    Είναι ισχυρό και οι νόμοι μας είναι πλήρης, είναι απαιτητικοί για όσους έχουν αποφασίσει να μπουν σε αυτή τη δραστηριότητα η οποία δεν είναι απλώς μια οικονομική δραστηριότητα αλλά έχει μια σειρά από προαπαιτούμενα τα οποία θα τα διαφυλάξουμε και νομίζω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να συγκροτηθεί μια ισχυρή ρυθμιστική αρχή η οποία θα είναι ο άγρυπνος φύλακας της ποιότητας και των υψηλών στάνταρ που δικαιούται ο ελληνικός λαός. Δεν περίμενα το τίμημα να πάει τόσο ψηλά.

    Ήμασταν πολύ πιο μαζεμένοι και συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας. Σχεδιάσαμε μια δημοπρασία η οποία θα μεγιστοποιούσε τον τίμημα για το ελληνικό δημόσιο κι αυτό νομίζω το καταφέραμε. Το κλειδί για την επιτυχία της δημοπρασίας την οποία η κυβέρνηση έπρεπε να διασφαλίσει ήταν να αποκλειστούν οι διαρροές πληροφοριών μεταξύ τους. Δεν διέρρευσαν πληροφορίες κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της επιτυχημένης δημοπρασίας.”

    adeies 12
    Ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος
    adeies 11
    Ο κ. Αλκαλάι από STAR
    adeies 10
    Ο κ. Πάνος Κυριακόπουλος από τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΟ
    adeies 8
    Ο κ. Φουρλεμάδης από ALPHA

    adeies 9 adeies 7 adeies 6 adeies v5 adeies 4 adeies 3 adeies 2 adeies 1

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/christos-kalogritsas-mr-siriza-tv-kalos-ilthate/70735

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/alexis-tsipras-246-ek-evro-apo-tis-adies/71085



    ΣΧΟΛΙΑ