• Κοινωνία

    Χρυσός ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου: Πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από αγώνα-θρίλερ

    • NewsRoom

    Μίλτος Τεντόγλου


    Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε, το Σάββατο (02/03), ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης με καλύτερο άλμα στα 8,22 μ. Έτσι, λοιπόν, ο Μίλτος Τεντόγλου υπερασπίστηκε τον τίτλο…

    Ωστόσο, λίγο αργότερα, την ίδια επίδοση (8,22 μ.) έκανε και ο Ματία Φουρλάνι από την Ιταλία, επομένως αμφότεροι ήταν στην κορυφή μετά τον πρώτο γύρο αλμάτων.

    Η δεύτερη προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου ήταν, δυστυχώς, κάτω από τα 8 μέτρα. Συγκεκριμένα, το άλμα του μετρήθηκε στα 7,94 μ., δηλαδή 32 εκατοστά χαμηλότερα από το φετινό ρεκόρ του (8,26 μ.), το οποίο σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ).

    Ανάλογη επίδοση έκανε, στη συνέχεια, ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι (7,91 μ.). Εφόσον, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Ματία Φουρλάνι είχαν ίδιο καλύτερο πρώτο άλμα (8,22), μέτρησε μέχρι εκείνη τη στιγμή η δεύτερη προσπάθειά τους με τον Έλληνα πρωταθλητή να είναι καλύτερος κατά τρία εκατοστά του Ιταλού αντιπάλου του και έτσι πέρασε καθαρά στην πρώτη θέση.

    Στην τρίτη προσπάθειά του, ο Μίλτος Τεντόγλου είχε άκυρο άλμα. Στα 7,86 μ. ήταν το επόμενο άλμα του Ματία Φουρλάνι από την Ιταλία και έτσι παρέμεινε – μέχρι εκείνη τη στιγμή – στη δεύτερη θέση.

    Μετά το πέρας των τριών γύρων, οι άλτες που συνέχισαν για τις επόμενες τρεις προσπάθειες και, μάλιστα, με αντίστροφη σειρά σε σχέση με την κατάταταξή τους έως εκείνο το σημείο, ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στις πρώτες οκτώ θέσεις του τελικού. Ως εκ τούτου, ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε τελευταίος – κατά σειρά – το τέταρτο, το πέμπτο και το έκτο άλμα του.

    Στην τέταρτη προσπάθειά του, ο Ματία Φουρλάνι έκανε 8,10 μ. και έχοντας πλέον αυτή ως δεύτερη καλύτερη προσπάθεια, πέρασε προσωρινά στην πρώτη θέση αφού ο Μίλτος Τεντόγλου είχε δεύτερη καλύτερη προσπάθεια στα 7,94 μ., εφόσον το μεγαλύτερο άλμα και των δύο ήταν στα 8,22 μ.

    Παρ’ όλα αυτά, η χαρά του Ιταλού άλτη κράτησε για λίγο αφού με άλμα στα 8,15 μ., ο Μίλτος Τεντόγλου πέρασε εκ νέου στην κορυφή και άφησε δεύτερο τον Ματία Φουρλάνι. Οι δύο αθλητές είχαν αμφότεροι μεγαλύτερο άλμα στα 8,22 μ., αλλά πλέον στο δεύτερο μεγαλύτερο άλμα τους, ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν πλέον καλύτερο κατά 5 εκατοστά (8,15 μ. ο Μίλτος Τεντόγλου – 8,10 μ. ο Ματία Φουρλάνι).

    Κατά τον πέμπτο γύρο αλμάτων, ο Κάρεϊ ΜακΛέοντ από την Τζαμάικα έκανε άλμα στα 8,21 μ. και έμεινε μόλις ένα εκατοστό πίσω από τον πρώτο Μίλτο Τεντόγλου και τον δεύτερο Ματία Φουρλάνι, που αμφότεροι είχαν 8,22 μ., αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δεύτερο καλύτερο άλμα (8,15 μ.) σε σχέση με τον Ιταλό αντίπαλό του (8,10 μ.).

    Ο Ματία Φουρλάνι έκανε μόλις 8,04 μ. στην πέμπτη προσπάθειά του. Από την πλευρά του, ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε με ακόμη ένα μεγάλο άλμα, το οποίο μετρήθηκε στα 8,11 μ.

    Στην έκτη προσπάθειά του, ο Ματία Φουρλάνι έκανε άκυρο άλμα και έτσι έμεινε στη δεύτερη θέση, με τον Μίλτο Τεντόγλου να «κλειδώνει» ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο, ο οποίος έκανε 8,19 μ. στο τελευταίο άλμα του.

    Διαβάστε επίσης

    Παύλος Μαρινάκης: Ξεκίνησε πρόγραμμα για δημιουργία 10 χιλιάδων θέσεων σε φοιτητικές εστίες



    ΣΧΟΛΙΑ