ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο γενικός διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ Κάρστεν Κράμερ, αναφέρθηκε στην η κύρια πρόκληση του ποδοσφαίρου τα επόμενα χρόνια και…έκλεισε την πόρτα στους Άραβες επενδυτές.
Η γερμανική ομάδα-για μία ακόμα φορά- τοποθετήθηκε υπέρ ενός αυστηρού μοντέλου χρηματοδότησης στο οποίο δεν έχει θέση κάθε είδους επενδυτής αμφιβόλου προέλευσης.
Παρά τον ανταγωνισμό με συλλόγους-κρατών όπως η Μάντσεστερ Σίτι ή η Παρί Σεν Ζερμέν, στη Ντόρτμουντ αρνούνται τα πετροδολάρια, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ντόρτμουντ δεν θα εξετάσει ποτέ το ενδεχόμενο να δεχθεί αραβικά κεφάλαια κάποια στιγμή:
«Όχι. Μας ενδιαφέρει από πού προέρχονται τα χρήματα. Αποκλείω τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ στις τρέχουσες πολιτικές συνθήκες», είπε ο Κάρστεν Κράμερ, καθιστώντας σαφές ποιος είναι ο στόχος του συλλόγου του:
«Η Ντόρτμουντ επικεντρώνεται στην προστασία του κανόνα 50+1, στην ενίσχυση του εθνικού ανταγωνισμό και στη επιλογή ενός κεντρικού και όχι μεμονωμένου μάρκετινγκ. «Το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεχίσει να είναι προσιτό και προσιτό», τόνισε.
Για να γίνει αυτό, ο Κράμερ σημείωσε τη σημασία των φιλάθλων:
«Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με τον πολιτισμό και τις τελετουργίες. Με παράδοση. Με ιστορία. Ωστόσο, πρέπει να αναπτυχθούμε.
Τελικά, ο ανταγωνισμός μας δεν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το Netflix. Ή άλλη δραστηριότητα αναψυχής. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέες γενιές θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο», κατέληξε.
Διαβάστε επίσης:
Το Σούπερ Καπ Ισπανίας αποκλειστικά στο ACTION 24!
ACTION 24: Ζωντανά και αποκλειστικά η κορυφαία βράβευση του ποδοσφαίρου από τον ΠΣΑΠΠ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πράσινα τιμολόγια Μαΐου: Από την ΕΛΙΝ η χαμηλότερη τιμή στα 12,2 λεπτά/κιλοβατώρα – Οι τιμές των προμηθευτών
- Alpha Bank: Στις 21 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για το μέρισμα 70,26 εκατ. ευρώ
- Τι θα κάνει τώρα η μετοχή της Πειραιώς, η έξυπνη κίνηση Ψάλτη, τα νέα deals του Εξάρχου, το σοκ για τον Ευμορφίδη, το «ναυάγιο» του εφοπλιστή Οικονόμου, ο Δαγούμας και η πλατινομαλούσα νεαρά και η βάφτιση του JJC στο Capri
- Δριτσάνος (Schneider Electric): «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος δεδομένων» – Οι συνεργασίες, οι επενδύσεις και οι προκλήσεις
