• sports

    Ντόρτμουντ: Κλείνει την πόρτα στους Άραβες – «Αντίπαλος του ποδοσφαίρου το Netflix»

    • NewsRoom

    Ο γενικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Κάρστεν Κράμερ


    Ο γενικός διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ Κάρστεν Κράμερ, αναφέρθηκε στην η κύρια πρόκληση του ποδοσφαίρου τα επόμενα χρόνια και…έκλεισε την πόρτα στους Άραβες επενδυτές.

    Η γερμανική ομάδα-για μία ακόμα φορά- τοποθετήθηκε υπέρ ενός αυστηρού μοντέλου χρηματοδότησης στο οποίο δεν έχει θέση κάθε είδους επενδυτής αμφιβόλου προέλευσης.

    Παρά τον ανταγωνισμό με συλλόγους-κρατών όπως η Μάντσεστερ Σίτι ή η Παρί Σεν Ζερμέν, στη Ντόρτμουντ αρνούνται τα πετροδολάρια, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ντόρτμουντ δεν θα εξετάσει ποτέ το ενδεχόμενο να δεχθεί αραβικά κεφάλαια κάποια στιγμή:

    «Όχι. Μας ενδιαφέρει από πού προέρχονται τα χρήματα. Αποκλείω τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ στις τρέχουσες πολιτικές συνθήκες», είπε ο Κάρστεν Κράμερ, καθιστώντας σαφές ποιος είναι ο στόχος του συλλόγου του:

    «Η Ντόρτμουντ επικεντρώνεται στην προστασία του κανόνα 50+1, στην ενίσχυση του εθνικού ανταγωνισμό και στη επιλογή ενός κεντρικού και όχι μεμονωμένου μάρκετινγκ. «Το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεχίσει να είναι προσιτό και προσιτό», τόνισε.

    Για να γίνει αυτό, ο Κράμερ σημείωσε τη σημασία των φιλάθλων:

    «Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με τον πολιτισμό και τις τελετουργίες. Με παράδοση. Με ιστορία. Ωστόσο, πρέπει να αναπτυχθούμε.

    Τελικά, ο ανταγωνισμός μας δεν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το Netflix. Ή άλλη δραστηριότητα αναψυχής. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέες γενιές θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Σούπερ Καπ Ισπανίας αποκλειστικά στο ACTION 24!

    ACTION 24: Ζωντανά και αποκλειστικά η κορυφαία βράβευση του ποδοσφαίρου από τον ΠΣΑΠΠ

    F1 Άμπου Ντάμπι: Δώσε ένα τέλος να αρμόζει…



    ΣΧΟΛΙΑ