• AUTO

    F1 Άμπου Ντάμπι: Δώσε ένα τέλος να αρμόζει…

    Μαξ Φερστάπεν

    Max Verstappen, Oracle Red Bull Racing RB19 ( Red Bull Content Pool)


    … κάνε μια έξοδο μεγάλη, να σε χειροκροτήσουν όλοι, τα πλήθη μάγεψε και πάλι. Μαξ ο τρομερός!

    Ο σημερινός αγώνας δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική και θα ξεχαστεί γρήγορα. Ο Φερστάπεν που εκκινούσε από την pole, διατήρησε το προβάδισμα στην πρώτη στροφή παρά την προσπάθεια του Λεκλέρκ και μετά μην τον είδατε. Ο Ολλανδός πήρε την 19η νίκη σε 22 αγώνες φέτος σε μια χρονιά που δεν έχει προηγούμενο και δεν ξέρω αν θα έχει και επόμενο. Μια φορά μόνο φέτος στη Σιγκαπούρη δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ενώ ήταν επικεφαλής σε 1003 γύρους αγώνα φέτος. Αριθμοί ασύλληπτοι που δύσκολα θα επαναληφθούν στην ιστορία της Formula 1.

    Max Verstappen

    Πίσω από τον Ολλανδό δόθηκε μεγάλη μάχη για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ανάμεσα σε Ferrari και Mercedes. Μια μάχη που κρίθηκε στη λάθος στρατηγική που ακολούθησαν οι κόκκινοι με το Σάινθ. Ο Ισπανός δεν κατάφερε να δώσει βαθμούς στην Ιταλική ομάδα, οπότε οι 18 βαθμοί της δεύτερης θέσης που πήρε ο Λεκλέρκ δεν έφταναν για να γίνει η ανατροπή. Αυτό συνέβη γιατί ο Ράσελ κατάφερε να πάρει την 3η θέση εκμεταλλευόμενος την ποινή που δόθηκε στον Πέρεζ για την επαφή που είχε με το Νόρις.

    Max Verstappen
    Max Verstappen

    Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας ο Φερστάπεν δήλωσε: «Απίστευτη σεζόν. Συγκινήθηκα μετά το πέσιμο της καρό σημαίας καθώς ήταν η τελευταία φορά που καθόμουν στο μονοθέσιο που μου έχει δώσει πολλά. Φυσικά, είμαι πολύ περήφανος που κέρδισα και στον τελευταίο αγώνα. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Red Bull, ήταν απλά μια απίστευτη χρονιά. Θα είναι δύσκολο να ξανακάνουμε κάτι παρόμοιο, αλλά σίγουρα το απολαύσαμε φέτος. Φυσικά, θέλεις πάντα να βελτιώνεσαι, αλλά

    θα δούμε. Δουλεύουμε σκληρά για την επόμενη χρονιά για να έχουμε ξανά ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Σίγουρα όλες οι άλλες ομάδες θέλουν να μας κερδίσουν.

    Θέλω να σταθώ λίγο και στους οπαδούς ήταν απίστευτο. Sold out βασικά σε κάθε αγώνα που πήγαμε. Σας ευχαριστούμε πολύ».

    Kalle Rovanperä και Max Verstappen
    Kalle Rovanperä και Max Verstappen

    Η Formula 1 θα παραμείνει στο Άμπου Ντάμπι για δοκιμές εξέλιξης μεθαύριο Τρίτη. O Φερστάπεν πήρε σήμερα το τρόπαιο του poleman της χρονιάς από την Pirelli και τον πρωταθλητή στο WRC, Κάλε Ροβάνπερα. Στις 8/12 στο Μπακού θα πάρει το τρόπαιο του πρωταθλητή στο γκαλά της FIA. Επόμενος αγώνας στις 2/3 στο Μπαχρέιν.

    Συνολικά η τελική κατάταξη σήμερα ήταν:



    ΣΧΟΛΙΑ