• sports

    Μαρία Σάκκαρη: Επίσημα στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης

    • NewsRoom
    Μαρία Σάκκαρη

    Μαρία Σάκκαρη


    Δύο βήματα πιο κοντά στην κορυφή του κόσμου, έκανε η Μαρία Σάκκαρη, καθώς πλέον βρίσκεται και επίσημα στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Νο6, όπου βρίσκεται η Ελίνα Σβιτολίνα.

    Υπενθυμίζεται ότι ήταν στις 13 Σεπτεμβρίου, όταν η Μαρία Σάκκαρη, μετά την εκπληκτική πορεία που σημείωσε στο US Open, κατάφερε να σκαρφαλώσει από το Νο18 στο Νο13! Πρόκειται για ρεκόρ στο ελληνικό τένις, καθώς ξεπέρασε την καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, τη Λένα Δανιηλίδου, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της έφτασε έως το Νο14.

    Από τότε, η Μαρία σημειώνει κάθε εβδομάδα career high: στις 20 Σεπτεμβρίου ανέβηκε στο Νο12, στις 27 Σεπτεμβρίου στο Νο10, στις 4 Οκτωβρίου στο Νο9, για να βρεθεί σήμερα στο Νο7.

    Πλέον, η Σάκκαρη είναι πολύ κοντά στους τελικούς της WTA που θα διεξαχθούν στις αρχές Νοεμβρίου στο Μεξικό. Κάτι που σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ κοντά σε ένα νέο ιστορικό επίτευγμα. Την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει ήδη οι Άσλεϊ Μπάρτι, Αρίνα Σαμπαλένκα, Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα και Καρολίνα Πλίσκοβα.

    Ακολουθεί η λίστα με την κορυφαία δεκάδα στον κόσμο:

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρία Σάκκαρη: Πόσα χρήματα έλαβε για την πορεία της στο US Open

    Βίσση, Τσιτσιπάς, Σάκκαρη, Νανόπουλος, Παπαχελάς, Βρανά: 21 σταρ για τον ΔΕΣΜΟ συνδέονται με το κοινό

    Winners and Losers: Οι κερδισμένοι και χαμένοι του μήνα που πέρασε



    ΣΧΟΛΙΑ