• sports

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται πρόταση από επενδυτές του Κατάρ

    • NewsRoom
    MANCHESTER UNITED


    Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, να κατατεθεί πρόταση από Καταριανούς επενδυτές,  με τη στήριξη του εμιράτου, για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, το συγκεκριμένο κονσόρτιουμ αναμένεται να έχει υποβάλει την πρόταση του πριν από τα τέλη της εβδομάδας. Αξιωματούχοι του κρατικού επενδυτικού fund του Κατάρ βοηθούν στην προετοιμασία της πρότασης, μαζί με τοπικά family offices, με την  τράπεζα Raine Group  από τη Νέα Υόρκη να λειτουργεί ως σύμβουλος των νυν ιδιοκτητών της Manchester United, δηλαδή της οικογένειας Glazer.

    Η Manchester United βρίσκεται ήδη από το καλοκαίρι στο στόχαστρο αγοραστών. Μέχρι στιγμής, μόνον ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Jim Ratcliffe έχει εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον και εργάζεται μαζί με τις Goldman Sachs και JPMorgan Chase επάνω σε μια πιθανή πρόταση.

    Η Qatar Sports Investments, η οποία αποτελεί χωριστή οντότητα από το QIA, κατέχει ήδη την γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν, με τους κανονισμούς της UEFA να απαγορεύουν ομάδες με τον ίδιο μεγαλομέτοχο να ανταγωνίζονται στις ίδιες διοργανώσεις ανά την ήπειρο – και φυσικά στο Champions League.

    Ο σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani, εμίτης του Κατάρ, είναι οπαδός της Manchester United και θεωρείται ότι θα παλέψει σκληρά για να αποκτήσει ένα από μεγαλύτερη αθλητικά brands στον κόσμο.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σενάρια για πρόταση εξαγοράς από το Κατάρ

    Τζιμ Ράτκλιφ: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που διεκδικεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Οικογένεια Γκλέιζερ: Ποιοι βγάζουν στο σφυρί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ



    ΣΧΟΛΙΑ